İtalyan Heyet Başkanı Boniver: Türkiye'nin Yasa Dışı Göçlerle İlgili Etkin Önlem Aldığını Gördük - Son Dakika
Son Dakika Logo

İtalyan Heyet Başkanı Boniver: Türkiye'nin Yasa Dışı Göçlerle İlgili Etkin Önlem Aldığını Gördük

18.05.2012 20:46

İtalya Meclisi Schengen Anlaşması Komitesi Başkanı Margherita Boniver ve beraberindeki heyet, sınır boylarında ve kaçakların tutulduğu geri gönderme merkezlerinde incelemelerde bulundu.

İtalya Meclisi Schengen Anlaşması Komitesi Başkanı Margherita Boniver ve beraberindeki heyet, sınır boylarında ve kaçakların tutulduğu geri gönderme merkezlerinde incelemelerde bulundu. Türkiye'nin kaçak göçmenlerle ilgili etkin önlemler aldığını gözlemlediklerini belirten Boniver, 'Dolayısıyla bu bizim için çok önemli, aynı zamanda göçmenlerin kaldığı merkezleri de gördük, çok iyi organize olduğunu da düşünüyoruzö dedi.

İtalya Meclisi Schengen Anlaşması Komitesi, yasa dışı göçmenlerle ilgili olarak Ankara'nın ardından Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır olan Edirne'ye geldi. Hudut birliklerini ve göçmenlerin yakalandığı bölgeleri inceleyen İtalya Meclisi Schengen Anlaşması Komitesi Başkanı Margherita Boniver ve beraberindekiler daha sonra Edirne Valisi Gökhan Sözer'i ziyaret etti. Edirneli yetkililerden yasa dışı göçlerle ilgili bilgi alan Komite Başkanı Margherita Boniver, Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkilerin 'mükemmel' bir seviyede olduğunu söyledi.

Ankara'daki görüşmelerin ardından incelemelerde bulunmak üzere Edirne'ye geldiklerini kaydeden Boniver şunları söyledi:

'Dün ve önceki gün Ankara'da İçişleri Bakanlığı ve yetkililerle özellikle vize konusunda görüşmeler yaptık. İtalya ile Türkiye arasında ilişkiler mükemmel bir seviyede. Başbakanınız Recep Erdoğan ülkemizi ziyaret etti. İtalya vize konusunda çok daha esnek davranan bir ülke, geçen yıl 90 bin kadar vize verdik. Edirne'de sınırları gördük, gerçekten çok fazla etkilendik. Bize 22 bin kişinin kaçak göçmen olarak yakalandığı bilgisi verildi. Özellikle yasa dışı göçle ilgili olarak Türkiye'nin etkin önlemler aldığını görüyoruz. Dolayısıyla bu bizim için çok önemli, aynı zamanda göçmenlerin kaldığı merkezleri de gördük, çok iyi organize olduğunu da düşünüyoruz. Tek üzgün olduğumuz nokta bu güzel şehir yeterince ziyaret edememek oldu. Daha sonra yeniden turist olarak gelmek içinde fırsat yarattıö

Türkiye'ye yasa dışı yollardan girerek Avrupa ülkelerine gitmek isterken yakalanan kaçakların tutulduğu ve 5 milyon liraya yaptırılan Tunca Kaçak Geri Gönderme merkezini gezen heyet daha sonra Edirne'den ayrıldı.

Heyette İtalya Meclisi Schengen Anlaşması Komitesi Başkanı Margherita Boniver'in yanı sıra, Başkan Yardımcısı Ivano Strizzolo, Senatörler Massimo Livi Bacci ve Diana de Feo, Milletvekili Teresio Delfino ve 4 İtalyan gazeteci yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtalyan Heyet Başkanı Boniver: Türkiye'nin Yasa Dışı Göçlerle İlgili Etkin Önlem Aldığını Gördük - Son Dakika


Advertisement