İtalyan Rahip: "Eşcinsellerde Kardiyovasküler Hastalıklar ve İntihar Daha Çok Görülüyor" - Son Dakika
Güncel

İtalyan Rahip: "Eşcinsellerde Kardiyovasküler Hastalıklar ve İntihar Daha Çok Görülüyor"

İtalyan Rahip: "Eşcinsellerde Kardiyovasküler Hastalıklar ve İntihar Daha Çok Görülüyor"

Esma Çakır - Roma / DHA İTALYA'da bir rahip, eşcinseller arasında kardiyovasküler hastalıklar ve intihar vakalarının daha çok görüldüğünü öne sürdü.

23.08.2015 16:19

Esma Çakır - Roma/ DHA

İTALYA'da bir rahip, eşcinseller arasında kardiyovasküler hastalıklar ve intihar vakalarının daha çok görüldüğünü öne sürdü.

Dominiken tarikatına mensup Rahip Giorgio Carbone, "Heteroseksüellerde, eşcinsellere nazaran kardiyovasküler, solunum problemleri, intihar ve intihar eğilimleri ile AIDS vakaları daha az görülüyor" diye konuştu.

Carbone söz konusu verileri, Danimarka'da 1981-2010 yılları arasında, 6,5 milyon insan üzerinde gerçekleştirilen araştırmaların sonucuna dayandırdığını söyledi.

"BU ARAŞTIRMALAR GİZLİ TUTULUYOR"

Danimarka'yı, eşcinsel evliliği yasal kılmasından dolayı "eşcinsel dostu krallık" olarak niteleyen Carbone, "Bunlar gerçek verilerdir ve bilmemiz gerekir. Zira bu tür araştırmalar genellikle gizli tutuluyor" diye sözlerini sürdürdü.

Katolik rahip bu iddiaları, bu yıl 36'ncısı düzenlenen, değişik kültür ve dinlere mensup halklar arasındaki dostluğun pekiştirilmesini merkezine alan "Rimini Buluşmaları" adlı etkinlik kapsamındaki "Cinsiyet ve medeni haklar" konulu panelde dile getirdi.

Eşcinsel evliliğin 2012 yılında yasal hale getirildiği Danimarka, 1989 yılında eşcinsel çiftlerin haklarını korumak için hukuki anlaşmalara izin veren yasayı yürürlüğe koyan dünyadaki ilk ülke olmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtalyan Rahip: 'Eşcinsellerde Kardiyovasküler Hastalıklar ve İntihar Daha Çok Görülüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement