İtfaiye'nin Teorik Ve Uygulamalı Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika
Güncel

İtfaiye'nin Teorik Ve Uygulamalı Eğitimleri Sürüyor

İtfaiye\'nin Teorik Ve Uygulamalı Eğitimleri Sürüyor

İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün ilçemizdeki kurum ve kuruluşlara yönelik başlattığı yangın eğitimi ve tatbikatlarına İnegöl'de faaliyet gösteren Starwood Orman Ürünleri firmasında devam edildi.

05.09.2013 16:09

Personele yönelik düzenlenen eğitim seminerinin ardından, itfaiye erlerince uygulamalı yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Eğitimlerin sonucunda, fabrika çalışanları iş yerlerinde meydana gelebilecek ufak çaptaki yangınlar karşısında doğru davranış şekillerini öğrenirken doğru müdahale ile yangının büyümesinin engelleneceği kaydedildi.

Tatbikat sonrası açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, amaçlarının afet olaylarında yaşanan can ve mal kayıplarını en aza indirmek olduğunu söyledi.

İtfaiye Müdürlüğünün, devamlı teorik ve uygulamalı eğitimler yapmakta olduğunu belirten Şen konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Bu şekilde hem kendi personelimizi hem de afet olaylarına karşı ilçe halkımızı bilinçlendiriyoruz. Bu bilinçlendirme çalışmaları kapsamında; hem tatbikat gibi uygulamalı, hem de seminerler gibi teorik eğitimler veriyoruz" dedi.

Seminerlerde; 110 yangın ihbar hattının vakit kaybetmeden aranması ile beraber adresin doğru ve açık olarak verilmesi, yangının büyüklüğü, LPG ve Doğalgaz ile ilgili bilinmesi gerekenler, olası yangın durumlarında alınacak önlemler, yangına mahzur kalındığında hareket tarzları ve güvenli kaçış yöntemleri, yanma ve yangın bilgisi, yangın söndürme usulleri, Lpg ve doğalgaz bilgisi, yangın yerindeki tehlikeler ve tahliye şekilleri gibi birçok konunun, hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitimi veriliyor.

Sinevizyon eşliğinde, görsel videolar ve fotoğraf gösterimleri ile birlikte verilen eğitimleri talep eden her kurum ve işletme için gerçekleştirdiklerini kaydeden Yusuf Şen, İtfaiye Müdürlüğü olarak, 2013 yılı itibari ile toplam 64 işyeri ve kamu kurumunda eğitim çalışması yapıldığını kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İtfaiye'nin Teorik Ve Uygulamalı Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement