İzmir'de Opera Binası Projesinin Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Opera Binası Projesinin Protokolü İmzalandı

İzmir\'de Opera Binası Projesinin Protokolü İmzalandı

Karşıyaka'ya yapılması planlanan opera binasıyla ilgili protokol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun katılımıyla imzalandı.

07.04.2012 17:04

Karşıyaka'ya yapılması planlanan opera binasıyla ilgili protokol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun katılımıyla imzalandı.

Karşıyaka'ya yapılması planlanan sahile uzantısı olması düşünülen opera binasıyla ilgili imza protokolü İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Projeyi gerçekleştirecek olan Yüksek Mimar Mehmet Kütükçüoğlu ve ortağı Ertuğrul Üçer, projeyi anlattı.

"Buradan yine özür dilemek istiyorum" diyerek sözlerine başlayan Kocaoğlu, "Mimar Emre Arolat'a kordonun tasarımıyla ilgili konuşma yaptık. Emre Arolat'a bu proje için toplantılar yaptık. Günlerce tartıştık. Sonrasında bu ihale mevzuatı ile belediyenin bu işini yapamadık. Tabii konuşmalarımız kayıt altına alınmış. Bize o konuşmaların ihalesi soruluyor. Bu süreçte Emre Arolat'a mahcup oldum. O günden beri Emre'yi arayamadım. Utandım. Emre Bey'e verdiğim rahatsızlık için özür diliyorum. Bu projeyi

gerçekleştirir gerçekleştirmez, başarabilirsek ihaleye çıkacak kurumları göreceğiz. Eğer burada olabilirsek. Burası Türkiye her gün gündem değişiyor. Hazineye olan borçlarımız 2013'te bitiyor. Benden sonraki belediye başkanının bu açılışı yapıp bu projeye sahip çıkacağına inanıyorum. Kültürün sanatın olmadığı yerde fuarlar ve kongreler olamaz. Kentin refahı kültür ve sanatla olur" dedi.

Konuşmaların ardından Kocaoğlu, mimarlar Mehmet Kütükçüoğlu ve Ertuğrul Üçer'le proje protokolünü imzaladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Opera Binası Projesinin Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement