İZMİR'DE TOKİ KURA ÇEKİMLERİ BAŞLADI - Son Dakika
Güncel

İZMİR'DE TOKİ KURA ÇEKİMLERİ BAŞLADI

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında, İzmir'deki 12 bin 400 adet konutun hak sahipleri için kura çekimi başladı.

08.03.2023 13:58  Güncelleme: 14:05

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında, İzmir'deki 12 bin 400 adet konutun hak sahipleri için kura çekimi başladı.

TOKİ'nin 250 bin sosyal konut kampanyası kapsamında, İzmir merkezi dahil 14 ilçede, toplam 241 bin 58 kişinin başvuruda bulunduğu 12 bin 400 adet konut için Sabancı Kültür Merkezi'nde kura çekimi başladı. İzmir'deki TOKİ hak sahiplerinin belirleneceği ve 14 Mart'a kadar devam edecek kura çekimlerinin ilk gününde İzmir Merkez 3 bin 479 adet konut projesinin hak sahibi belirleme kura töreni yapıldı. Projeye başvuran vatandaşlar merkeze gelip, kura çekimini takip etti.

14 İLÇE İÇİN KURA ÇEKİMİ YAPILACAK

İzmir merkezdeki başvuru yapan hak sahiplerinin belirlenmesi yanı sıra 14 ilçe için 14 Mart'a kadar devam edecek kura çekimleriyle Menemen'de bin 500 konut, Torbalı, Aliağa, Dikili ve Bergama'da 1000 konut, Güzelbahçe'de 750 konut, Seferihisar, Kemalpaşa ve Tire'de 500 konut, Urla ve Selçuk'ta 300 konut, Kiraz'da 271 konut, Kınık'ta 200 konut ve Karaburun'da 100 konut kura çekimi ile hak sahiplerini bulacak.

İzmir Merkez 3 bin 479 adet konut projesinin hak sahibi belirleme kura çekiminde adı çıkan Duygunur Gülşahin (24), "Çok heyecanlıyım. Allah herkesin gönlüne göre versin. Duygularımı tarif edemiyorum" dedi.

EV HAYALİ İLE KURA ÇEKİMİNİ TAKİP ETTİ

Ev hayali ile kura çekimini takip eden Sergen Oksay (30) ise 'Merkez bölgesinde başvuru yapmıştım. Yaş itibariyle genç kategorisindeyim. İzlemek için geldim. Umarım kurada biz de yer buluruz. Ev sahibi olmak bu aşamada, ödemeler nedeniyle biraz zor. Kura ile bir ev sahibi olmak güzel olur" ifadelerini kullandı.

Kura çekimini takip eden vatandaşlardan Tahsin Akçay da Bornova'da oturduğunu, sosyal konut projesi kapsamında Urla'dan başvuru yaptığını belirtip, 'Bu zamanda kiralara yetişmek mümkün değil. Umutla bekliyoruz" diye konuştu.(DHA)

İZMİR\'DE TOKİ KURA ÇEKİMLERİ BAŞLADI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İZMİR'DE TOKİ KURA ÇEKİMLERİ BAŞLADI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement