İzmir'deki Gezi Parkı Odaklı Eylemlerle İlgili Dava - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Gezi Parkı Odaklı Eylemlerle İlgili Dava

İzmir\'deki Gezi Parkı Odaklı Eylemlerle İlgili Dava

Gezi Parkı odaklı gelişmeler sonrası İzmir'de açılan iki ayrı davanın ilkinde, tutuklu yargılanan üç sanık tahliye edildi.

13.02.2014 13:10

İzmir'de, Gezi Parkı odaklı gösterilerle ilgili düzenlenen operasyonlar sonrası açılan davaların ilkinde, 3 tutuklu sanık tahliye edildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya, "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahla katılarak ihtara rağmen dağılmama", "görevi yaptırmamak için direnme", "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek" iddialarıyla 17'şer yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Görüş Atıcı, Orhan Yıldız ve Yasin Sünger, tutuksuz sanık Savaş Karakuş ile avukatları katıldı.

Duruşmayı CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da izlerken, duruşma salonunda ve dışında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Sanık Savaş Karakuş, iddianamede ileri sürüldüğü gibi Basmane'de düzenlenen eylemlere değil, sadece Gündoğdu Meydanı'ında 1 Haziran günü düzenlenen eyleme bir örgütün çağrısıyla değil kendi iradesiyle katıldığını, İstanbul'daki eylemlerde güvenlik güçlerinin müdahalesine ve çevre katliamına karşı demokratik tepkisini göstermek için bu eylemde yer aldığını, çekilen görüntülerde elinde bulunan nesnenin su şişesi olduğunu ve beraatini talep ettiğini söyledi.

Tutuklu sanıklar ve avukatları da suçlamaları reddederek, tahliye talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaada, dosyada tüm delillerin toplandığını ve karartılma şüphelerinin bulunmadığını bildirerek sanıkların adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların üçünün de tahliyesine karar verdi.

Kararın ardından sanık yakınları slogan atarak sevinç gösterisinde bulundu.

Tutuklu sanıklar Faruk Erdoğan, Hicri Selviler, Miraç Vayiç, Mehmet Barışcan Yalçın ve Ulaş Arslan'ın aynı suçlamalarla yargılandığı duruşma ise öğleden sonra görülecek.

Öte yandan, duruşma öncesi polis aramasından geçirilerek adliyeye alınan sanık yakınlarından birinin üzerinde tespit edilen bıçağı almam isteyen polislerle, sanık yakınları arasında arbede yaşandı. Olaya karışanlardan bazıları gözlatına alınırken, tarafların şikayetçi olmaması üzerine bu kişiler haklarında işlem yapılmadan serbest bırakıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Gezi Parkı Odaklı Eylemlerle İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement