İzmitli Gazeteciden Cinsel İstismarı Her Yönüyle Anlatan Kitap - Son Dakika
Güncel

İzmitli Gazeteciden Cinsel İstismarı Her Yönüyle Anlatan Kitap

İzmitli Gazeteciden Cinsel İstismarı Her Yönüyle Anlatan Kitap

İzmit'te günlük yayınlanan bir yerel gazetenin yazı işleri müdürlüğünü yapan Mevlüt Soysal'ın 'Tek tanığım gökyüzü' isimli ikinci kitabı yayınlandı.

06.04.2016 12:41

İzmit'te günlük yayınlanan bir yerel gazetenin yazı işleri müdürlüğünü yapan Mevlüt Soysal'ın 'Tek tanığım gökyüzü' isimli ikinci kitabı yayınlandı. Mevlüt Soysal romanında 9 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunan kişiyi savunan avukatı, tecavüzcüyü, eşini hapisten kurtarmaya çalışan tecavüzcünün eşini ve çocuğun psikolojisini anlattı.

Daha önce 'Tırnak içinde' isimli kitabı yayınlanan Mevlüt Soysal'ın ikinci kitabı 'Tek tanığım gökyüzü' isimli kitabı da raflardaki yerini alarak satışa sunuldu. Mevlüt Soysal romanında 9 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğramasının anlatıldığını, ancak kitabın baş aktörünün çocuğa cinsel istismarda bulunan 47 yaşındaki bir kişinin avukatı olduğunu söyledi. Mevlüt Soysal kitabıyla ilgili olarak, "Avukat, çocuğa cinsel istismarda bulunan bir kişiyi savunuyor. Peki, avukat ne yapıyor? Birçok avukat gibi çocuk tecavüzcüsünü savunmak gerçeğini sorguluyor. Zor bir durumdur bu gerçek. Fakat hukukçu için 'savunma', olayın ne olduğunun ortaya çıkması, suçlunun hak ettiği cezaya çarptırılabilmesi için bir zorunluluktur. Bir tecavüzcünün daha az hapis yatması için verilen uğraş her hukukçu için normal görülmeyebilir. Toplumun da bu durumu yadırgadığı da bir realite. Bu çerçevede kitabın önemsenecek bir bölümünde 'hukuk mu yoksa vicdan mı?' sorusunun yanıtı aranıyor. Avukatın içsel durumu uzun uzun tahlil ediliyor" dedi.

Mevlüt Soysal kitabında tecavüzcünün de tahlil edildiğini, tecavüzcünün nasıl oluştuğu sorusuna yanıt arandığını, ayrıca kitaptaki tüm karakterlerin iğrendiği bir adamı içeriden çıkarmak isteyen tecavüzcünün karısının ruh halinin incelendiğini belirtti. Mevlüt Soysal kitabında çocukla ilgili olarak ise, "Kitabın ciddi bölümünde de pedagoglar eşliğinde çizilen resimlerden yola çıkarak çocuğun psikolojisinin tahlili var. Sonuç olarak bu kitap, pedofilinin oluşum evrelerini ve bir suça dönüşüm sürecini tüm detayları ile inceliyor. Tabii ki işin hukuk kısmı ayrıntılı bir şekilde yer alıyor" diye konuştu.

- İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmitli Gazeteciden Cinsel İstismarı Her Yönüyle Anlatan Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement