Jandarma Kültürel Mirası Korumada Türkiye Birincisi Oldu - Son Dakika
Güncel

Jandarma Kültürel Mirası Korumada Türkiye Birincisi Oldu

Jandarma Kültürel Mirası Korumada Türkiye Birincisi Oldu

Adana İl Jandarma Komutanlığı kurduğu özel ekip sayesinde Ocak 2012'den günümüze kadar yaptığı 34 ayrı operasyonda bin 400 kültür ve tabiat varlığını satılmak üzereyken ele geçirerek Türkiye birincisi oldu.

29.03.2013 11:55

Adana İl Jandarma Komutanlığı kurduğu özel ekip sayesinde Ocak 2012'den günümüze kadar yaptığı 34 ayrı operasyonda bin 400 kültür ve tabiat varlığını satılmak üzereyken ele geçirerek Türkiye birincisi oldu.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bugün Adana İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etti. Kapıda Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç ve komutanlar tarafından karşılandı. Daha sonra Vali Coş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç tarafından bizzat kültür ve tabat varlıklarını korumak için kurulan ve başında Jandarma Başçavuş Barış Nedim Türker'in bulunduğu birimi ziyaret etti. Burada Türker, Coş'a bilgi verdi. Türker, biriminin önce kültür ve tabiat varlıkları hakkında özel bir eğitim aldıktan sonra kurulduğunu belirterek, "Adana kültür ve tabiat varlıkları yönünden zengin olduğu için kaçakçıların hedefi haline geldi. Bu mirası korumak için komutanlığımız bünyesinde 4 ayrı kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ekibinden oluşan özel ekip oluşturuldu. Bu özel çalışma gruplarına jandarma okulları komutanlığında aldıkları eğitimle kültür ve tabiat varlıkları konusunda uzman hale gelen personel

görevlendirildi" dedi

Türker, özel ve eğitimli ekibin görev geldiği Ocak 2012'den itibaren 34 ayrı operasyonda 181 sit alanında bin 400 kültür ve tabiat varlığını kaçakçıların elinden alındığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Bu operasyonlarda kaçakçılık yapan 64 kişi de yakalandı. Ekibin son 3 ay içinde ise yapılan 12 ayrı operasyonda 182 kültür ve tabiat varlığı ele geçirildi. Bu operasyonlarda 24 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi. Özel ekip yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte kültür ve tabiat varlıklarına yönelik saldırı olabileceği ihtimali üzerine ekip gece-gündüz, 24 saat esasıyla görev yapmaktadır."

Türker, kültür ve tabiat varlıkların yoğun olarak bulunduğu yerdeki vatandaşların da herhangi bir durum gördüğünde 156'yı arayarak ihbar etmesinin kültürel mirasın korunması için önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ise bilgi aldıktan sonra, "İlimizin her noktasında, kendi görev ve sorumluluk alanında her çeşit suçla, mücadeleyi büyük bir özveriyle ve başarıyla gerçekleştiren jandarma ekiplerini kutluyorum. Amacımızın vatandaşın can ve mal emniyetini en iyi şekilde sağlanması. Kanun ve nizam hakimiyetinin sağlanması, bunun için güvenlik güçleri geceli, gündüzle günün 24 saati, yılın 365 günü, çalışmakta, Tufanbeyli'de kar yağarken, Karataş'ta fırtına eserken, jandarmamız, polisimizin görev başında işini en iyi şekilde yapmak için, vatandaşlarımızında yardımıyla çalışıyorlar ve başarılı oluyor. Bundan kıvanç duyuyoruz, jandarma komutanının şahsında emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Jandarma Kültürel Mirası Korumada Türkiye Birincisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement