Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, trafik bilincinin gelişmesi amacıyla köy okulu öğrencilerine karayolunda uygulamalı eğitim verdi. Jandarma ekipleri, karayolunda durdurduğu araçların ve sürücülerin evraklarını kontrol etti, öğrencilere de uyulması gereken kuralları anlattı.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından kırsalda yaşayan çocukların kazalara karşı dikkat etmesi gereken kurallar ve trafik bilincinin geliştirilmesi için çalışma başlatıldı. Uygulama kapsamında jandarma trafik timleri, Şanlıurfa-Mardin karayolu üzerinde oluşturulan kontrol noktası oluşturdu. Uygulama noktasında durdurulan servis minibüsler ile sürücülerinin evraklarını kontrol eden jandarma, daha sonra okullarına giden öğrencilere yol kenarında trafik eğitimi verdi.
Astsubay Yavuz Gökdemir, öğrencilere trafikte uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi ve hız yapan ve kuralları ihlal edenlerin uyarılması gerektiğini ifade etti. Yol kenarında verilen kısa süreli eğitimin ardından öğrencilere üzerinde trafik kurallarının yazılı olduğu broşürler dağıtıldı.
Öte yandan, geçen 2012 yılı içerisinde jandarma bölgesinde yapılan denetimlerde kurallara uymadığı saptanan 297 öğrenci servisi sürücüsüne 41 bin 871 lira para cezası kesildiği bildirildi.
ÖŞ,ÖP(HK/AK) - Şanlıurfa
Son Dakika › Güncel › Jandarmadan Öğrencilere Yolda Trafik Eğitimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.