Japon Turistlere Saldırı Davası - Son Dakika
Güncel

Japon Turistlere Saldırı Davası

Japon Turistlere Saldırı Davası

Nevşehir'de, bir Japon turistin öldürülmesi, diğerinin yaralanması ve cinsel saldırıya uğramasıyla ilgili açılan davanın ikinci duruşması yapıldı Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Ba...

03.12.2013 17:23

Nevşehir'de, Japon turist Mai Kurihara'yı öldürdüğü, Hoshie Teramatsu'yu ise yaraladığı ve cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen sanık Fatih Uyar'ın yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Fatih Uyar, sanık avukatı Ayhan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avukatı Hülya Yazar Günay, Japon Büyükelçiliğinde görevli Futoshi Miyamoto ile sanığın anne ve babası katıldı.

Duruşmada ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya müdahil olma talebi değerlendirildi. Mahkeme Başkanının savunma ve iddia makamına görüşlerini sorması üzerine sanık avukatı Bakanlığın dosyada taraf olmadığından talebin reddini isterken, iddia makamı ise taraf olmasını talep etti. Mahkeme heyeti oy birliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya katılmasına karar verdi.

Mahkeme Başkanının, Emniyet Müdürlüğünden gelen yazı sonucunda sanığın suçu işlediğini öne sürdüğü Mustafa Mehmet isimli şahsın olmadığını ve delillerin Fatih Uyar'ı gösterdiğini belirtmesi üzerine sanık avukatı, dosyada şüpheli durumların bulunduğunu iddia etti.

Güvenlik kamerası kayıtlarında az da olsa araçta ikinci bir kişinin görüntülerinin de yer aldığını öne süren sanık avukatı, Mustafa Mehmet isimli şahsın tespiti için Gümrük Müdürlüğüne ve Pasaport Şube Müdürlüğüne talimat yazılmasını talep etti.

İddia makamı ise dosyada yeterli delillerin toplandığını, sanık avukatının taleplerinin davaya bir katkı sağlamayacağını ifade ederek, talebin reddini istedi.

İddialar karşısında sanık Uyar, "Böyle bir suçu işlemedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Sanık avukatı ise mevcut delillere göre karar verilmesinin savunma hakkının kısıtlanması anlamına geleceği gerekçesiyle ek süre talep etti.

Mahkeme Başkanı, sanık avukatına savunma yapması için gelecek duruşmaya kadar süre verilmesine, sanık Fatih Uyar'ın söz konusu suçları işlediği yönünde kuvvetli deliller olması nedeniyle tutukluluk halinin devamına, Japonya Büyükelçiliğinde görevli Futoshi Miyamoto'nun talebi doğrultusunda Mai Kurihara'ya ait fotoğraf makinesinin iade edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İddianamede, sanık Fatih Uyar için, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme ve öldürmeye teşebbüs, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, nitelikli yağma suçlarından" müebbet hapis ile cezalandırılması isteniyor.

Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde 9 Eylül'de yürüyüş yaparken bıçaklı saldırıya uğrayan iki Japon turistten Mai Kurihara hayatını kaybetmiş, Hoshie Teramatsu ise ağır yaralanmıştı. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Japon Turistlere Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement