"Kabadayı" ve "Şampiyon"a karşı rekabetçi fiyatıyla "Kral" - Son Dakika
Güncel

"Kabadayı" ve "Şampiyon"a karşı rekabetçi fiyatıyla "Kral"

"Kabadayı" ve "Şampiyon"a karşı rekabetçi fiyatıyla "Kral"

"Kabadayı" ve "Şampiyon"a karşı rekabetçi fiyatıyla "Kral" İZMİR

06.10.2013 12:12

"Kabadayı" ve "Şampiyon"a karşı rekabetçi fiyatıyla "Kral" - İZMİR

"Kabadayı" ve "Şampiyon"a karşı rekabetçi fiyatıyla "Kral"

- Muşlu besicinin İzmir'e getirdiği 1 ton 450 kilogram ağırlığındaki dana, 35 bin liraya satışa çıkan Samsunlu boğa "Kabadayı" ile 40 bin lira istenen Çorumlu boğa "Şampiyon"a 17 bin liralık uygun fiyatıyla rakip oldu - Simental cinsi dananın besicisi Yalçın: "Bizim fiyatımızın uygun olmasının nedeni vatandaşın ucuz et yemesini istememiz. Piyasada abartılı fiyatlar var"

İZMİR (AA) - Kurban Bayramı öncesi Türkiye'nin çeşitli illerinde kurulan canlı hayvan pazarlarında kurbanlıklar, fiyat ve ağırlık bakımından rekabet ediyor.

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Örnekköy Kurban Satış ve Kesim Alanı'na Türkiye'nin çeşitli illerinden getirilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar alıcılarını bekliyor.

Muş'un Varto ilçesinden getirilen 1 ton 450 kilogramlık "Kral" isimli dana, Samsun'dan 35 bin lira fiyatı ve 1,5 ton ağırlıyla gündeme gelen "Kabadayı" ile Çorum'dan 40 bin lira fiyatı ve 1 ton 824 kilogram ağırlığındaki "Şampiyon"a uygun fiyatıyla rakip oldu.

Simental cinsi dananın besicisi Selahattin Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazarda ilk kez bu kadar büyüklükte bir danayı görenlerin hayrete düştüğünü söyledi.

"Kral"ın yaşıtlarına göre 2,5 kat büyüklüğünde olduğunu belirten Yalçın, "Hayvanın elimizde resmi kantar fişi var. Canlı olarak 1 ton 450 kilogram ağırlığında geliyor. Yaşıtlarının 2,5 katı büyüklüğünde. Evde beslediğimiz hayvanımıza özel bir bakım uyguladık. Sadece arpa ezmesi ve bizim bölgenin yeşil samanıyla besledik" dedi.

"Kral" için 17 bin lira fiyat belirlediklerini ve pazarlık payı olduğuna işaret eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Kral, bin 450 kilogram ağırlığında yaklaşık 850 kilogramın üzerinde eti var. Samsun'da bir besici arkadaşımız danası için 35 bin lira istedi. Bizim fiyatımız 17 bin lira civarı. Pazarlık payımız da var. Bizim fiyatımızın uygun olmasının nedeni vatandaşın ucuz et yemesini istememiz. Piyasada abartılı fiyatlar var. Normalde kilogramını 15 liradan çarparsak yine o fiyatı bulmaz. Bizim istediğimiz fiyat normaldir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kabadayı' ve 'Şampiyon'a karşı rekabetçi fiyatıyla 'Kral' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement