Kaçak Ağaç Kesti, Ormanla İlgili 3 Kitap Okuma Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika
Güncel

Kaçak Ağaç Kesti, Ormanla İlgili 3 Kitap Okuma Cezasına Çarptırıldı

Kaçak Ağaç Kesti, Ormanla İlgili 3 Kitap Okuma Cezasına Çarptırıldı

Ziya AKYILDIZ/BORÇKA(Artvin), (DHA) ARTVİN'in Borçka İlçesi'nde ormandan ağaç kestiği için yargılanan bir kişi, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında, 'Ormanın önemi ve erozyon' konusunda en az 3 kitap okuma cezasına çarptırıldı.

09.08.2010 18:47

Ziya AKYILDIZ/BORÇKA(Artvin), (DHA)

ARTVİN'in Borçka İlçesi'nde ormandan ağaç kestiği için yargılanan bir kişi, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında, 'Ormanın önemi ve erozyon' konusunda en az 3 kitap okuma cezasına çarptırıldı.

Borçka Sulh Ceza Mahkemesi, Güreşen Köyü çevresinde ormandan kaçak ağaç kestiği için tutuksuz yargılanan 29 yaşındaki Osman Şeremet hakkında önce 5 ay hapis ve 700 TL ceza verdi. Hakim, sanığın cezasını daha sonra Denetimli Serbestlik Uygulaması çerçevesinde, kitap okuma cezasına çevirdi. Buna göre para cezasını ödeyen Şeremet, 3 ay içerisinde, 'Ormanın önemi ve erozyon' konusunda 3 kitap okuyacak, okumadığı takdirde verilen hapis cezası uygulanacak.

Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü kontrolünde cezasının infazına başlanan Osman Şeremet, söz konusu kitapları okuduktan sonra bu müdürlüğe gelerek okuduğu kitapların özetini anlatacak. Yetkililer, sanığın kitapları okuyup anladığına karar verirse, Şeremet'in cezası infaz edilmiş olacak.

Yakacak ihtiyacını karşılamak ve bahçesini çitle çevirmek amacıyla 7 ağaç kestiğini anlatan ve ağaçları kestiği sırada Orman Muhafaza memurlarınca yakalandığını söyleyen Osman Şeremet, ardından orman yasasına muhalefet suçlamasıyla hakkında dava açıldığını, üzgün olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçak Ağaç Kesti, Ormanla İlgili 3 Kitap Okuma Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement