Kaçak Avlanan Balıkçılara Operasyon - Son Dakika
Güncel

Kaçak Avlanan Balıkçılara Operasyon

Kaçak Avlanan Balıkçılara Operasyon

Ordu'da, su ürünleri avcılığına getirilen yasaklara rağmen avlanan balıkçılara, şafak operasyonu yapıldı.

17.05.2013 10:55  Güncelleme: 11:26

Ordu'da, deniz ve iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla su ürünleri avcılığına getirilen yasaklara rağmen avlanan balıkçılara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler şafak operasyonu yapıyor. Yasakların başladığı 15 Nisan'dan sonra yapılan denetimlerde sahipsiz 5 kalkan ağına el konulurken 1 tekne sahibine de 925 lira idari para cezası uygulandı.

Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı su ürünleri kontrol ekibi, önceki gün sabah şafak vakti Perşembe İlçesi açıklarında botla denetim yaptı. Yapılan denetimde denize serili olarak tespit edilen 5 kalkan ağına el konuldu. Ağların sahipleri tespit edilemezken tutanak tutuldu. Gülyalı İlçesi'ndeki denetimde ise balıkçı barınağında bir geminin üzerinde kullanıma hazır halde bir kalkan ağı ele geçirildi. Ağa el koyan ekipler tekne sahibine de 925 lira idari para cezası uyguladı.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, deniz ve iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ doğrultusunda Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi'nin de destekleriyle kaçak avcılığa karşı denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi. Sağlam, Bakanlık tarafında gönderilen iki bot ile deniz içinde su ürünlerinin kontrollerinin yapıldığını belirtti. Sağlam, "Kaçak avlanan balıkçılara avlanış biçim ve şekline göre Bakanlık tebliğleri doğrultusunda 272 TL ile 18 bin TL arasında idari para cezası uygulanıyor" dedi. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçak Avlanan Balıkçılara Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement