Kadıköy'de, İp ve Tgb Üyelerinden Ortak Silivri Protestosu - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'de, İp ve Tgb Üyelerinden Ortak Silivri Protestosu

İşçi Partisi ve TGB üyeleri, Ergenekon davasından çıkan kararı Kadıköy İskelesi'nde düzenledikleri ortak etkinlikte protesto etti.

05.08.2013 23:33

İşçi Partisi ve TGB üyeleri, Ergenekon davasından çıkan kararı Kadıköy İskelesi'nde düzenledikleri ortak etkinlikte protesto etti.

Kadıköy İskelesi'nde toplanan 700 kişilik grup, Silivri'de görülen Ergenekon davasında çıkan kararları protesto etti. Burada üzerinde "Silivri'nin hesabını Türk milleti soracak" yazılı pankart açan kalabalık grup, sloganlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş öncesinde basın açıklaması yapan İP'li Hasan Başsöz, " Doğu Perinçek'e ağırlaştırılmış müebbet vermişler, yanına 34 yıl eklemişler, ne mutlu bize. Ferit İlsever 15 sene, Tunç Akkoç ve Adnan Türkkan'a ise 20 sene vermişler. İlker Başbuğ'a, Mustafa Balbay'a, Mehmet Haberal'a, İsmail Hakkı Pekin ile Generalimiz Hurşit Tolon'a ağırlaştırılmış müebbet hapis vermişler. Vız gelir tırıs geçer. Bunlar bizim İstiklal madalyalarımız. Bize ceza vermeselerdi üzülürdük. Bizi hapse atmasalardı üzülürdük, şaşırırdık. Bize operasyon yapmasalardı kendimizden kuşku duyardık. Bazı arkadaşlarımız diyorlar ki; 'kaç yıla da çıkarız, ne kadar yatarız, bunun yatarı ne kadar', bunun yatarını söylüyorum; sıfır. Bugün Türk Milletine, Atatürk Cumhuriyetine, vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin birliğine, Atatürk cumhuriyetimize, 150 yıllık Türk devrimimize, milli ordumuza, Türk ordusuna karşı tertiplerle yürütülen o sahte davanın o sözde yargılamanın sonuydu" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından eylemciler Yoğurtçu Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Burada grup arasında, zaman zaman gerginlik ve kısa süreli arbede ve gerginlikler yaşandı. Grup, polisin ve eylem tertipçilerin uyarıları doğrultusunda olaysız şekilde sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadıköy'de, İp ve Tgb Üyelerinden Ortak Silivri Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement