Kadın Bakan Şehit Cenazesinde Ön Safta

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce şehit edilen 20 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın cenazesinde gözyaşı sel oldu.
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce şehit edilen 20 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın cenazesinde gözyaşı sel oldu. Asker üniforması giyen 3 kızıyla törene katılan anne İslim Kaz, "Bir tek oğlum vardı. Onu da şehit verdim. Artık benim askerim 3 kızım" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de cenaze namazı sırasında en önde saf tuttu.
Bekar olan Mehmet Kaz'ın cenazesi öğle saatlerinde Nizip Devlet Hastanesi morgundan alınarak son kez kendisiyle aynı adı taşıyan dedesinin Fevzipaşa Mahallesi Barak Sokak'taki evinin önüne getirildi. Cenazenin gelişi sırasında yakınları sinir krizi geçirirken, 80 yaşındaki dede Mehmet Kaz, evin önüne gelen Türk bayraklı bir şehit yakınının elinde taşıdığı fotoğrafı, kendi torunu sanıp gözyaşlarına boğuldu. Eline aldığı fotoğrafı öpen dede Mehmet Kaz'ın, "Mehmet niye gelmedi. Beni de Mehmet'im ile gömün. Kurşun neresine değdi" demesi herkesi duygulandırdı. Uluslararası bir nakliye şirketinde TIR şoförlüğü yapan ve oğlunun şehit olduğunu Hollanda'ya yük taşıdığı sırada öğrenerek uçakla Gaziantep'e gelen baba Doğan Kaz da yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Cenaze daha sonra Hatice-i Kübra Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Ali Şahin, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Sarı, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, CHP Gaziantep Milletvekilleri Ali Serindağ, Mehmet Şeker, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Vali Yardımcısı Mehmet Okur, çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.
SİZLER BENİM ASKERİMSİNİZ
Cenaze namazı sırasında Bakan Şahin en önde saf tutarken, güçlükle ayakta duran anne İslim Kaz ve asker üniforması giyen 3 kız kardeşi Vildan, Özlem ve Zeynep de kadın askerler tarafından teselli edildi. Anne İslim Kaz kendisiyle birlikte yürüyen 3 kızına "Artık siz benim askerlerimsiniz" dedi.
Cenaze töreninin ardından düzenlenen yürüyüşe binlerce vatandaş Türk bayraklarıyla katılarak, 'Türk - Kürt burada PKK nerede', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Her Türk asker doğar' sloganları attı. Bazı vatandaşlar da Türk bayrağı astığı evlerinden sloganlara eşlik etti. Yürüyüşün ardından şehit cenazesi Nizip Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi. - Gaziantep/ Nizip