Kadın İstihdamına Ege'den Destek Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Kadın İstihdamına Ege'den Destek Devam Ediyor

Proje kapsamında oluşturulan alt yapı ile iş gücü piyasasının ihtiyacı olan mesleki becerilere sahip mekatronik teknikerlerinin yetiştirilmesi hedefleniyor.

16.02.2015 15:02

Projede etkili ders programları, pazara yönelik beceriler, yetkin öğretim elemanları, sınıfta ve iş yerinde eğitim, kariyer rehberliği temel prensipleri oluşturuluyor

Ayşegül Altıntaş-Dilan Asmin Kaplan-Pelin Doğan

İZMİR (Ege Ajans)- İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Toplum İçin Teknik Eğitim ve Kadın İstihdamının Desteklenmesi" projesi kapsamında Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı; Hidrolik ve Pnömatik, Kontrol Otomasyon ve Robotik, Proses Kontrol ve Ölçme Laboratuvarları açılış töreni gerçekleştirilecek.

Laboratuvarların açılışı 18 Şubat günü Ege Üniversitesi Kampüsü Ege Meslek Yüksekokulu'nda yapılacak. Açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. Semih Güneş, İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmaz Çoban ve proje iştirakçileri katılacak.

EÜ Ege Meslek Yüksekokulu tarafından "Mali Destek Programı" kapsamında İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) sunulan, Mekatronik alanında teknik eleman yetiştirmek ve sanayide kadın istihdamını arttırmak amacıyla "Toplum için Teknik Eğitim ve Kadın İstihdamının Desteklenmesi" projesinde, Projede İştirakçisi olarak Cummins Filtration ve Proje Ortakları yer alıyor. İZKA tarafından kabul edilen bu projede, 1 Milyon 386 bin TL'lik deney setleri ve laboratuvar malzemeleri Ege Meslek Yüksekokulu'na kazandırıldı. Proje kapsamında oluşturulan alt yapı ile iş gücü piyasasının ihtiyacı olan mesleki becerilere sahip mekatronik teknikerlerinin yetiştirilmesi hedefleniyor. Projede etkili ders programları, pazara yönelik beceriler, yetkin öğretim elemanları, sınıfta ve iş yerinde eğitim, kariyer rehberliği temel prensipleri oluşturuluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadın İstihdamına Ege'den Destek Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement