Kalite ve Çevre Denetimleri'ne Tam Not - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kalite ve Çevre Denetimleri'ne Tam Not

Kalite ve Çevre Denetimleri\'ne Tam Not
24.03.2012 08:42

Kalite Yönetim Sistemi ve Çevre Yönetim Sistemi çalışmaları TURKAK'a bağlı denetçiler tarafından tetkik edildi.

Elazığ Belediyesi'nin 2009 yılından bu yana sürdürmüş olduğu Kalite Yönetim Sistemi ve Çevre Yönetim Sistemi çalışmaları TURKAK'a bağlı denetçiler tarafından tetkik edildi.

Elazığ Belediyesi'nin 2009 yılından bu yana sürdürmüş olduğu Kalite Yönetim Sistemi ve Çevre Yönetim Sistemi çalışmaları TURKAK'a bağlı denetçiler tarafından tetkik edildi.

Yapılan Kalite Yönetim Sistemi ve Çevre Yönetim Sistemi denetimlerine, Yazı İşleri Müdürü ve Kalite Yönetim Temsilcisi Ahmet Gadri Güneri, Çevre Koruma Kontrol Müdürü ve Çevre Yönetim Temsilcisi Mustafa Tepe Elazığ Belediyesi adına yetkili olarak katılım sağladılar. Denetim faaliyetini Baş Denetçi Erkut Deniz yürütürken Kalite Yönetim ve Proje Ofisi personeli denetimde hazır bulundu.

Denetime açılış toplantısı ile başlanırken, Baş Denetçi Erkut Deniz tarafından yapılacak tetkik faaliyetine ilişkin bilgiler ve süreç hakkında yetkililere bilgi verildi. Daha sonra Elazığ Belediyesi merkez bina içerisinde; 153 Sizin Sesiniz, Maaş Tahakkuk, Çevre Koruma, Mali Hizmetler, İşletme İştirakler vd. servisler gezilerek birimlerde yerinde denetim çalışması yapıldı.

Perşembe günü tamamlanan denetim sonrasında Elazığ Belediyesi'nin sahip olduğu Kalite Yönetim Sistem Belgesi ve Çevre Yönetim Sistem belgesinin kurumda kalmasına karar verildi. Konu hakkında görüşleri alınan Baş Denetçi Erkut Deniz; "Bu denetim faaliyetinde Elazığ Belediyesi'nin yürütmüş olduğu Kalite ve Çevre Yönetim Sistemleri ile ilgili olarak yapılan faaliyetleri yerinde incelemek, uluslar arası standartlara göre bu sistemlerin yürütülüp yürütülmediğini görmek üzere Elazığ'a geldik.

Bizler yaptığımız tüm denetimlerde kuruluşların uluslar arası yönetim sistemine göre çalışması için birer uygulamalı eğitim yapmış oluyoruz. Görmüş olduğumuz eksiklikleri raporlayarak kuruluş yetkililerine veriyoruz. Elazığ Belediyesi'nde yaptığımız her denetim sonrasında bir çıta daha yükselmiş görmek bizleri mutlu ediyor. Ayrıca Kalite Yönetim birimi biraz daha gelişerek Proje Ofisi olarak sosyal sorumluluk anlamında güzel projeler hazırlayıp yürütmüşler. Bu konuda başta Yazı İşleri Müdürü Ahmet Gadri Güneri beyi ve ekibini tebrik etmek istiyorum" dedi.

Denetim faaliyeti sonrasında Baş Denetçi Erkut Deniz ile beraberindeki heyet Elazığ Belediye Başkan Vekili Atik Birici'yi ziyaret ederek yapılan denetim çalışması sonrasında çıkan veriler hakkında görüşlerini paylaştı.

Elazığ Belediye Başkan Vekili Atik Birici; "Bugün yapılan denetim faaliyetinde Baş Denetçi Erkut Deniz bey bizlerle birlikte oldu. Bizlerde muhtelif zamanlarda kendisine eşlik ederek daha etkin bir denetim yapılmasını sağladık. Çok şükür ciddi bir eksikliğimiz olmadığı gibi yapmış olduğumuz SODES ve Kalkınma Ajansı projelerimizde olumlu karşılandı. Tabi bizler Elazığ Belediyesi olarak daha etkin proje ve çalışmalar yapmak için ilgili ekibimizle çalışıyoruz. Şu anda öncelikli konularımız arasında istihdama katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projeleri var. Kalite Yönetim ve Proje ofisimiz bu konularda gerekli çalışmaları yapıyorlar. Ben Denetçimiz Erkut Deniz beye teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kalite ve Çevre Denetimleri'ne Tam Not - Son Dakika


Advertisement