Kalp Nakli Sonrası Yaşamını Yitiren Kadın - Son Dakika
Güncel

Kalp Nakli Sonrası Yaşamını Yitiren Kadın

Kalp Nakli Sonrası Yaşamını Yitiren Kadın

Türkiye'de ilk kez total yapay kalp takılan ve yaklaşık 2 yıldır nakil bekleyip kalp nakli yapıldıktan sonra yaşamını yitiren Hülya Usta, memleketi Amasya'da toprağa verildi.

06.04.2014 12:02

Türkiye'de ilk kez total yapay kalp takılan ve yaklaşık 2 yıldır nakil bekleyip kalp nakli yapıldıktan sonra yaşamını yitiren Hülya Usta, memleketi Amasya'da toprağa verildi.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında gerçekleştirilen ameliyatla Türkiye'de ilk kez total yapay kalp takılan ve yaklaşık 2 yıldır nakil bekleyen, geçtiğimiz 2 Nisan'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan alınan kalbin nakli sonrası vefat eden Usta, memleketinde toprağa verildi.

Evli ve 3 çocuk annesi 38 yaşındaki Usta'nın AÜ Cebeci Kalp Vakfı Hastanesi'nden alınan ve Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan cenazesi, yakınları tarafından alınarak merkeze bağlı Aydınlık köyündeki evinin önüne getirildi.

Hülya Usta'nın eşi İbrahim Usta, eşinin tabutu başında göz yaşı döktü. Yakınlarının yardımıyla ayakta durabilen Usta, başsağlığı dileklerini kabul etti.

Helallik alınmasının ardından köy mezarlığına götürülen Usta'nın cenazesi, toprağa verildi.

Cenaze törenine, Hülya Usta'nın babası Satılmış Dabak, kardeşleri Erkan Dabak, Kerime Değirmenci, Kezban Fırat, 17 yaşındaki kızı Büşra Usta, 15 yaşındaki Ahmet Usta ve yakınları, Amasya İl Sağlık Müdürü Ömer Deniz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hülya Usta, Ankara Üniversitesi Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda gerçekleştirilen ameliyatla Türkiye'de ilk kez total yapay kalp takılan kadın hasta olmuştu. Bu ameliyatla Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2'nci, dünyada ise 19'uncu kadın hastaya, elde taşınabilen total yapay kalp nakli yapılmıştı.

Usta'ya 2 Nisan'da Ankara Üniversitesi Cebeci Kalp Vakfı Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan alınan kalp nakledilmiş, Usta 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalp Nakli Sonrası Yaşamını Yitiren Kadın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement