Kamerun Yaounde ve Bamenda Üniversitelerine Multimedya Sınıfı - Son Dakika
Güncel

Kamerun Yaounde ve Bamenda Üniversitelerine Multimedya Sınıfı

Kamerun Yaounde ve Bamenda Üniversitelerine Multimedya Sınıfı

Orta Afrika’nın Gine Körfezinde yer alan ve Orta Afrika’nın önemli ülkelerinden biri olan Kamerun’da, başkent Yaounde’deki Tıp Fakültesine ve ülkenin kuzeyinde yer alan Bamenda şehrindeki Üniversiteye, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından multimedya sınıfı tefrişi gerçekleştirildi.

27.05.2014 09:07

Orta Afrika'nın Gine Körfezinde yer alan ve Orta Afrika'nın önemli ülkelerinden biri olan Kamerun'da, başkent Yaounde'deki Tıp Fakültesine ve ülkenin kuzeyinde yer alan Bamenda şehrindeki Üniversiteye, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından multimedya sınıfı tefrişi gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde, TİKA'nın Çad ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki projeleri vesilesiyle bölgede bulunan TİKA heyeti tarafından, Kamerun'un kuzeyinde yer alan ve bulunduğu şehrin ismini taşıyan Bamenda Üniversitesi'ne, öğrencilerin modern bilgisayar teknolojisinden haberdar olmaları ve bilimsel faaliyetleri sırasında kapasitelerini artırmak amacıyla, 30 adet bilgisayar, masa ve sandalyesi ile 1er adet fotokopi ve yazıcı-scanner, projeksiyon ve internet sistemi ile kesintisiz güç kaynağı temini yapıldı.

Bamenda Üniversitesi'ne temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. TİKA tarafından temin edilen malzemelerin teslim töreninde açıklamalarda bulunan Bamenda Üniversitesi Rektörü Edward Tajah Edokat, TİKA'nın tefriş ettiği multimedya sınıfının, öğrencilerin entelektüel gelişimlerine ve bilgiye erişimde daha teknolojik bir yaklaşım sergilemelerine katkıda bulunacağını belirtti.

Türkiye ve TİKA'ya teşekkürlerini dile getiren Bamenda Üniversitesi Rektörü Edokat, Bamenda'nın Türk Üniversiteleri ile kardeş üniversite kapsamında ilişkilerini pekiştirme arzusunda olduklarını ifade etti. Bamenda ve civarında tarıma elverişli alanların bulunduğunu belirten Bamenda Üniversitesi Rektörü Edokat, bu çerçevede, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için yeni projeler üretilmesinde Türkiye'den destek beklediklerini kaydetti.

TİKA heyeti adına teslim töreninde bir konuşma yapan TİKA Uzmanı Dr. Mehmet Yazganise, son yıllarda Kamerun ve Türkiye arasında ivme kazanarak devam eden güzel ilişkilerin üniversite camiasına da somut katkı sağladığını göstermek amacıyla, TİKA'nın bu tür kapasite artırıcı faaliyetlere sıcak baktığını belirtti.

Kamerun ve Türkiye arasındaki ilişkilerde son iki yıl içerisinde önemli mesafeler kat edildi. Bu bağlamda, TİKA heyetinin Kamerun'daki mevcudiyeti sırasında, Yaounde'de faaliyet gösteren Tıp Fakültesinin de modern bilgisayar teknolojisiyle buluşturulmasını teminen 30 adet bilgisayar, masa ve sandalyesi ile, 1er adet fotokopi ve yazıcı-scanner, projeksiyon ve internet sistemi ile kesintisiz güç kaynağı temini edildi.

TİKA heyetinin Kamerun ziyaretinin Paskalya tatiline denk gelmesi nedeniyle, Yaounde Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Profesör EbanaMvogoCöme'ye TİKA tarafından hibe edilen ekipmanın teslim töreninin, Kamerun'da yeni göreve başlayan TİKA Koordinatörü tarafından önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kamerun Yaounde ve Bamenda Üniversitelerine Multimedya Sınıfı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement