Kanada'nın Alberta Eyaletindeki Orman Yangınları Kontrol Altına Alınamadı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kanada'nın Alberta Eyaletindeki Orman Yangınları Kontrol Altına Alınamadı

21.07.2024 10:09

Kanada'nın Alberta eyaletinin kuzeyinde etkisini gösteren orman yangınları 95 bin hektarlık alana yayıldı. Alberta eyaleti yetkilisi Christie Tucker, yangınların hala kontrol altına alınamadığını ve 19 Temmuz'dan bu yana 30 bin hektar daha büyüdüğünü açıkladı. Bölge sakinleri tahliye edilirken, yangının önemli bir ulaşım rotası olan 58'inci otoyola yaklaştığı belirtildi. Bu yangınlar nedeniyle daha önce 9 bin kişi tahliye edilmişti.

Kanada'nın Alberta eyaletinin kuzeyinde etkisini gösteren orman yangınları 95 bin hektarlık alana yayıldı.

CBC News'in haberine göre, Alberta eyaleti yetkilisi Christie Tucker, bölgedeki orman yangınlarının henüz kontrol altına alınamadığını açıkladı.

Tucker, yangınların 19 Temmuz'dan bu yana 30 bin hektar daha büyüdüğünü ve yaklaşık 95 bin hektarlık alana yayıldığını söyledi.

Bölge sakinleri için tahliye emri verilirken, yangının bölgedeki önemli ulaşım rotalarından olan 58'inci otoyola yaklaştığı kaydedildi.

Kanada'nın kuzeydoğusunda çıkan orman yangınları nedeniyle 13 Temmuz'da da yaklaşık 9 bin kişi tahliye edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada'nın Alberta Eyaletindeki Orman Yangınları Kontrol Altına Alınamadı - Son Dakika


Advertisement