Manisa'da Kanaryacılar Derneği tarafından düzenlenen Kafes Kuşları Fuarı ve Kafes Kuşları Yarışması, Türkiye'nin dört bir yanından kanarya sevenleri bir araya getirdi.
Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu'nun desteğiyle Manisa Kanaryacılar Derneği tarafından düzenlenen Kafes Kuşları Fuarı ve Kafes Kuşları Yarışması, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde gerçekleşti. Türkiye'nin dört bir yanından getirilen birbirinden güzel binlerce kafes kuşu ziyaretçileri büyüledi. Fuara Kocaeli'den katılan Yaşar Aydemir, emekli olduğunu ve hobi amaçlı kuş yetiştiriciliğine başladığını belirterek, "7 yıldır yetiştiricilik yapıyorum. Daha öncesinden de evimde bir iki tane de olsa kuş eksik olmazdı. En son böyle detaylı olarak bu işin içerisine girdik" dedi.
Kuş yetiştiriciliğine başlamak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Aydemir, "Öncelikle bir çift kuş alarak yetiştiriciliğe başlamalarını tavsiye ediyoruz. Bazı arkadaşlar maalesef bir anda çok fazla kuş alarak hüsrana uğrayabiliyor. Bu arkadaşların az kuşla ustalardan öğrene öğrene başlamalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.
"BENİM İÇİN BİR MEDİTASYON"
Fuara Antalya'dan katılan ve aynı zamanda yarışma hakemi olan Hilmi Sürer ise, asıl mesleğinin mimarlık olduğunu ancak kanarya yetiştiriciliğinin bir tutku olduğunu söyledi. Sürer, "Ben çocukluğumdan beri besliyorum. İlk babama hediye edilen bir kanarya ile başladı. Hayvanlara ve doğaya karşı ilgim hep vardı zaten. Lise ve üniversite çağında kuş beslemeye başladım. Türkiye'de şampiyonluklar derken dünya şampiyonluklarına katılmaya başladım. Benim esas mesleğim mimarlık ama hobim de kanaryalar. Benim dünya görüşüm bu. Ben bunlarla meditasyon yapıyorum. Beni hayata bağlıyor. Bunlarla hareket yapıyorum. Bu benim için bir yaşam tarzı" dedi.
"KANARYA SEVMEK İNSANI SEVMEKTİR"
Düzenlenen yarışmayla ilgili bilgiler veren Manisa Kanaryacılar Derneği Başkanı ve Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ersan Güvenli, fuarda 2 bin 600 adet kuş bulunduğunu belirterek, "Bu kuşların birçoğu dışarıdan geldi. Manisa'dan yaklaşık bin kuşumuz var, diğerleri dışarıdan geldi. Burada yapılan iş ırk güzelliği. Kanaryaların belli türleri var. Kanarya ırkını ne kadar iyi temsil ediyorsa o ırkın birincisi seçiliyor. Renk kuşları ayrı muhabbet kuşları ve kıvrık gagalılarımız ayrı olmak üzere yarışıyor. Daha sonra bu kuşlar Türkiye Şampiyonası'na, ardından da Dünya Şampiyonası'na gidiyor" dedi.
Kanarya sevenler olarak kendilerini ayrı tuttuklarını söyleyen Güvenli, "Türkiye'de kanaryacılar olarak kendimizi ayrı tutuyoruz. Kanaryayı sevmek insanları sevmektir. Bizim kanaryalar sayesinde Türkiye'nin dört bir yanından arkadaşlarımız var. Van'ından Diyarbakır'ına, Edremit'ine, Balıkesir'ine Türkiye'de kimin her ilde arkadaşı var? Ama bizim var. Biz bunu bir dostluk, arkadaşlık, bir hobi olarak yapıyoruz. Kar amacı gütmediğimiz bir iş. İstanbul'dan dört otobüs, Adana'dan iki otobüs geldiler" diye konuştu.
Birbirinden değerli binlerce kuş, "Salonun En İyi Irk Kuşu", "Kıvrık Gagalılar Dalında Salon Besti", "Finch Dalında Salon Besti", "Salonun En İyi Renk Kuşu", "Salonun En İyi Doğa Kuşu" olmak üzere 5 dalda yarıştı. 32 hakemin değerlendirme yaptığı yarışmada derece alan kuş sahiplerine kupa verilecek. - MANİSA
Son Dakika › Güncel › Kanarya Sevenler Bu Fuarda Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?