Kanyonda Japon Armudu - Son Dakika
Güncel

Kanyonda Japon Armudu

Kanyonda Japon Armudu

Uşak'ın Ulubey ilçesinde dört yıl önce yetiştirilmeye başlanan Japon armudu ilk meyvelerini verdi

30.08.2013 12:44

Uşak'ın Ulubey ilçesinde dört yıl önce yetiştirilmeye başlanan Japon armudu (Naşi) ilk meyvelerini verdi.

İlçede girişimci Tarık Çoruk, 4 yıl önce Ulubey Kanyonları'nın olduğu bölgedeki arazisinde Naşi fidanlığı kurdu. Aradan geçen sürede bölge iklimine uyum sağlayan Japon armudu, ilk ürünlerini vermeye başladı. Türkiye'deki diğer armut türlerine göre daha avantajlı olan Japon armudu kısa sürede 5-6 çiftçi tarafından da yetiştirilmeye başlandı.

Girişimci Çoruk, AA muhabirine, kavun, elma, dutun lezzetini andıran Naşi'nin üretiminin her geçen gün arttığını söyledi. Ulubey'in, Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden biri olabileceğini aktaran Çoruk, ilçede ortalama 5 bin ağacın bulunduğunu belirtti.

Naşi'nin çok lezzetli, dayanıklı, bakımı kolay ve ekonomik getirisi yüksek bir meyve olduğunu kaydeden Çoruk, şunları söyledi:

"Bu lezzetli meyveyi yaklaşık 6 yıl önce arkadaşlarımla Uzakdoğu seyahatinde fark ettim. Bu meyvenin Türkiye'de de yetiştirildiğini duyduğumda çok şaşırdım. Daha sonra bu armudu yetiştiren kişilerle temasa geçerek, onlardan bilgi aldım. Ulubey Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevlilerin yardımıyla bin 500 fidan diktik. Fidanlar kısa sürede büyüdü. Artık ürün alabiliyoruz."

Ulubey Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Atalay ise Naşi'nin Türkiye'de yetiştirilen armut türlerine göre daha dayanıklı getirisinin yüksek olduğunu, bu nedenle son yıllarda daha fazla tercih edildiğini kaydetti. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanyonda Japon Armudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement