Kar Beyaz Filminin de Müzikleri Olan Mircan'ın 'Elixir' Albümü Piyasada - Son Dakika
Güncel

Kar Beyaz Filminin de Müzikleri Olan Mircan'ın 'Elixir' Albümü Piyasada

Kar Beyaz Filminin de Müzikleri Olan Mircan\'ın \'Elixir\' Albümü Piyasada

Mircan altıncı albümü "Elixir"de büyük ozan Gülten Akın'ın dizeleriyle müzik camiasına bambaşka bir lezzet sunuyor.

24.06.2011 14:47

Mircan, Italya ve Ispanya'da tarihi eserlerin yapısal analizleri üzerine ileri master çalışması yürüttüğü 2009 yılında bir taraftan eski kiliseler, katedrallerin içinde dolaşırken, öteki taraftan uzak kaldığı sevgili şehri İstanbul'a hasretini dile getiren şarkılar yazdı. Üstelik büyük ozanımız Gülten Akın'ın şiirleriyle.

Eskimiş, yosun tutmuş tuğla duvarlarda yankılanan çan seslerini duyarken her gün içinden akan şarkılara uzaktan, mesafeli bir yabancı edasıyla ama bizden sesleri katarak yine bambaşka bir lezzet yarattı ve bize "buyurun" diyor.

Yüzlerce yıldır ayakta duran eski yapıları incelerken yarattığı müzikle, dinleyicisine eskimenin, yaşlanmanın, yosun tutmanın güzelliğini anlatıyor adeta, tatlı ve kanıksamış olgun ama yaşlanmayan bir sesle.

Rengi atmış, kararmış ahşap doğramalarda rüzgarla sallanan dantel perdeleri, konsollarda çifte karpuzlu lambaları, yolu gözlenen sevgilileri anlatıyor. Kanayan İstanbul'u, acı çeken İstanbul'u, kaldırım taşlarında inleyen gençleri, yaralı yüzleri, yüzümüzün yokuşunu.

Mircan içimizden biri, dışardan bize bakıyor. Şarkılarının çoğunu altından nehir geçen gerçek bir cadı kulesine ve Galileo'nun astronomi araştırmalarını yürüttüğü "Specola" ya bakan evinde, Padova'da yazdı. Bir kısmını ise, uçak yolculuklarında, bulutların üstünde, yollarda, uzak diyarlarda.

Her albümü birbirinden farklı, yabancı müzisyenleri Türkiye'den ustalarla buluşturmak suretiyle yarattığı, yerel aidiyetlerden vazgeçmeden evrensele ulaşmaya çalışan kendine özgü soundu ile şimdi yine yepyeni şeyler söylüyor. Hem de bu yolculuğa yine büyük ustalarla çıkarak.

Roger Mills-trompet, Göksel Baktagir-kanun, Yurdal Tokcan- ud, Baki Kemancı-keman, Uğur Işık-çello, Aydin Can Kutluay & Cenk Erdoğan - gitar, İzzet Kızıl & İsmet Kızıl- perküsyon ve daha pek çok müzisyen. Her şiirin duygusu, meramı, Mircan'ın o şiire özel müziğinde karşılığını buluyor. Mircan'ın Albümü yine hem kayıt hem de mixing & mastering gibi aşamalarda yurt dışı ile alışveriş yapılarak yaratıldı. Prodüksiyonda Mircan son beş yıldır birlikte çalıştığı Roger Mills ve Osman Kent ile iş birliği yaparak Türkiye-Avustralya-İngiltere'den müzisyenlerle benzersiz bir füzyon yarattı.

Ingiliz The New Internatiaonalist Mircan'a Kafkasların Diamanda Gallas'ı diyor. Kimileri Lorena Mc. Kenneth'la kıyaslıyor. Folk Roots dergisi eski çağlara ait eşşis bir kanaviçeye benzetiyor O'nun müziğini.

Mircan'dan yaşam iksiri, her derde deva bir albüm: ELIXIR. Önce Türkiye'de yaşayan herkese, sonra dünyaya ve hatta evrene.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kar Beyaz Filminin de Müzikleri Olan Mircan'ın 'Elixir' Albümü Piyasada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement