Kardeş İsyanı İle Gündeme Gelen 'Yarbay'ı AYM Haklı Bulmuş - Son Dakika
Güncel

Kardeş İsyanı İle Gündeme Gelen 'Yarbay'ı AYM Haklı Bulmuş

Yarbay Alkan'ın askeri mahkemede yargılandığı ve dava sonucunda başvurduğu AYM tarafından hakkında "hak ihlaline uğradığı" hükmü verildiği ortaya çıktı.

26.08.2015 07:21

Şırnak'ta şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki cenaze töreni sırasındaki sözleriyle gündeme gelen ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan hakkında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) daha önce "hak ihlali" kararı verdiği ortaya çıktı.

8 ASKER İLE İLGİLİ DAVA

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı Askeri Savcılığı, 18 Kasım 2011 tarihinde Alkan'ın da aralarında bulunduğu 8 asker hakkında "asta müessir fiil" suçundan dava açtı.
Askeri mahkeme 1 Kasım 2013'te Alkan'a "asta müessir
fiil" suçundan 25 gün hapis cezası verdi, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Karar, 13 Ocak 2014'te kesinleşti.

5 BİN TL TAZMİNAT KARARI

AYM'ye başvuran Mehmet Alkan, 2006 yılından 2011 yılına kadar soruşturma dosyasında hiçbir işlem yapılmadığını belirterek adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini ileri sürdü.

AYM, 10 Mart 2015'te Alkan'ın makul sürede yargılanma hakkının ihlal edildiğine ve kendisine 5 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

SÖZLERİ İNCELENİYOR

Bu arada Yarbay Alkan'ın, kardeşinin cenaze töreninde söylediği sözler Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından inceleniyor. Yarbay hakkında disiplin soruşturmasına karar verilmesi halinde bunu Jandarma Genel Komutanlığı yürütecek.

"BİZ KİMSEYE KONUŞMADIK"

Yarbay Alkan'ın babası Hasan Alkan ise yazılı bir açıklama yaparak çıkan haberlerden üzüntü duyduğunu belirtti. Acılı baba, açıklamasında şunları ifade etti:

"Şehit evladımın ve evlatlarımın üzerinden yapılan bazı asılsız ve çirkin haberlerin varlığı beni böyle bir açıklama yapmaya mecbur bırakmıştır. Ben ve ailemce birinci ağızdan herhangi bir basın kuruluşuna demeç ya da röportaj verilmemiştir. Açıklama yapmadığımı ve yapmayacağımı, sadece acımızı yaşadığımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyorum." (Kaynak: Habertürk)

Kardeş İsyanı İle Gündeme Gelen \'Yarbay\'ı AYM Haklı Bulmuş
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kardeş İsyanı İle Gündeme Gelen 'Yarbay'ı AYM Haklı Bulmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (77)

  • Ofli: Albaysa albayligini bilicek vatan sagolsun diyecek ama o istan ediyor boyle albay boyle asker boyle abimi olur be kimse yalandan albayi savunmasin 28 139 Yanıtla
    recep: ofli, ahmaksın ! neden şehitler hep gariban ailelerin çocukları oluyor? neden bu yönetimdekiler koltuk sevdasını bırakmak istemiyorlar ? iktidarı bırakmamak için savaş oyunu oynadıklarını görmüyor musun ? bu kadar mı ahmaksın ! senin, benim, yakınlarım şehit oluyor... Neden bir siyasi partinin cocukları da dağda gidip savaşmıyor ? ondan sonra vatan sağolsun. hadi lan ordan... başkalarının koltuk sevdasına yakınlarımızı toprağa gömelim, sonra vatan sağolsun. 31 15 Ofli: Bir yasa var yasanin adi zenginler para verip askere gitmiyebiliyor bu sadece bastakiler icin yada bilal icin gecerli degil tum parasi olanlar icin gecerli simdi pkk polisimlerimizi olduruyor allah askina napalim oturu bekliyelimmi gelsin vursunlar he dersin baris yapsinlar ee baris yapinca ne olcak pkk sehir iclrinde dahada guclenicek ve ilerde daha buyuk bas belasi olucak yani yalanda kimse sitemkar davranmasin albayin yaptigi yanlisti vatani korumak icin gerekirse canimizi veririz ki veriyoruz saray icin yapilan bisey degil bu teror ben bildim bileli var 12 yil once cikmadi teror 13 7 Ofli: Salak herif kelimeyemi takildin 2 1 Saray: LAN bırak mal mal konuşma isyan askerliğe ŞEHİTLİĞE DEĞIL isyan birilerinin egosu için can verenlere Boş adam konuşma 2 0
  • .....: bu yarbay beş para etmez kendi döneminde kim bilir kaç asker şehit oldu nerdeydi . kocaman bir fıs ordudan derhal atılsın bize disiplin için yaptırmadıkları yok kendileri disiplinden yoksun 24 91 Yanıtla
    KESS: sizin gibi mallar yüzünden bu ülke bu halde. bu ülkeye kattığınız verdiğiniz boş gürültüden başka hiç birşey yok. Bence ölmeniz daha hayırlı... sizi göndersinler siz ölün bi boka yaramış olun bari. :) 47 5 yiğido: allah seni ıslah eylesin baş hain senin zihniyetinde olanlar 1 0
  • : Kara Harp okuluna girerken düşüncekti bu sözleri..muhtemelen 95 devresi falandir terörün çok olduğu zamanlar...ama allah kimsenin başına vermesin zor, ciğeri yandi adamın. Soğukkanlı olmalıydı olamadı bunuda çok görmemek lazım. .. 62 40 Yanıtla
  • hakan: Yarbay üniformayı çıkar git siyaset yap 20 58 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement