Karmek Uzunbey'de Yılsonu Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Karmek Uzunbey'de Yılsonu Heyecanı

Karmek Uzunbey\'de Yılsonu Heyecanı

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen Kar-Mek kurslarında yılsonu sergileri ve belge törenlerinin startı Uzunbey Kurs Merkezi'nden verildi.

11.06.2013 14:37  Güncelleme: 16:48

2012-2013 Eğitim Öğretim yılında düzenlenen kursun kapanış töreninde Kartepe Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Bolu Yöresi ve Çocuk Mehteran Takımı gösterileri renk kattı. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve beraberindeki protokol üyeleri sergi açılışı ve belge töreninde kursiyerlerin heyecanına ortak oldular.

Uzunbey Kurs Merkezi'nde ki törende Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Uzunbey Mahalle Muhtarı Altan Kibar, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, Meclis üyeleri Tacettin Akyol, Yusuf Özdemir, Necati Günay, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Kayabaş, muhtarlar, kurs öğretmenleri ve kursiyerlerden oluşan kalabalık bir topluluk hazır bulundu.

Kartepe Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Bolu Yöresi ve Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı gösterileri ile renklenen törenlerde çocuklara pamuk şekeri ikram edilirken palyaçolar çocukları eğlendirdi. Kartepe ilçesinde yoğun bir kurs merkezi oluşumu sağlandığına dikkat çeken Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, Uzunbey Kurs Merkezi'nde de güzel bir atmosfer yakalandığını ifade etti.

Bu tür kurslarda öğretmenlerin bilgi ve becerilerini kursiyerlere aktarması ile güzel işlerin ortaya çıkmasını görmekten memnunluk duyduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, "İnsanın sosyal varlık olduğu düşüncesinden hareketle bu kurslarda bir araya gelen kursiyerler birbirlerinin dertlerine de ortak olmakta. Öğrendikleri ile kültürel değerlerin de yaşatılmasını ve günümüze aktarılmasını da bu kurslarda sağlamaktalar. Her açıdan önemli olan bu kursların açılmasına destek olan ve katkıları ile artırılmasını sağlayan Belediye Başkanımıza da teşekkür ederim "dedi.

Kartepe'de devam eden alt ve üst yapı çalışmalarına girmeden eğitim, kültür ve sosyal faaliyetler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Bu kadar hizmet görülürken en önemli işimiz eğitim öğretim ve insan yetiştirmektir. Biz zenginleşmek için neslimizi iyi yetiştirmek durumundayız. Çocuklarımızın, gençlerimizin milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı yetişmesi için doğumdan ölüme kadar herkesi her ortamda yetiştirmek için bizlerde milli eğitimimizin yanında elimizden gelen her türlü çalışmayı gayreti ortaya koymak durumundayız" dedi.

Kar-Mek Uzunbey Kurs Merkezi Usta öğreticisi Hatice Tetik nezaretinde mefruşat ve iğne oyasında 12 kursiyer ile usta öğretici Didem Korlu nezaretinde Aile Eğitimi kursunda 13 kursiyer yıl boyu aldıkları eğitim sonrası kurs bitirme belgelerini protokolün elinden tek tek aldı. Yılsonu sergi açılışını yapan Başkan Karabalık, beraberindeki konuklarla birlikte sergiyi beğeni ile gezerek incelediler. Başkan Şükrü Karabalık, birbirinden güzel eserler nedeniyle kursiyerleri de tebrik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karmek Uzunbey'de Yılsonu Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement