Kars'ta Terör Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Terör Operasyonu

Kağızman ilçesinde terör örgütü PKK'ya "yardım ve yataklık yaptıkları" iddiasıyla ekim ayında tutuklanan ve daha sonra "adli kontrol" şartıyla serbest bırakılan 9 kişi hakkında, savcılığın yaptığı itiraz üzerine yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

30.12.2015 15:46

Kağızman ilçesinde terör örgütü PKK'ya "yardım ve yataklık yaptıkları" iddiasıyla ekim ayında tutuklanan ve daha sonra "adli kontrol" şartıyla serbest bırakılan 9 kişi hakkında, savcılığın yaptığı itiraz üzerine yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Kağızman'da 3 Ekim tarihinde yapılan operasyonla bölücü terör örgütü PKK'ya "yardım ve yataklık yaptıkları" iddiasıyla tutuklanan ancak daha sonra hakimlikçe yapılan rutin tutukluluk hali incelemesi sonucunda, "adli kontrol şartı" ile serbest bırakılan 9 kişi hakkında, savcılık itirazda bulundu.

Savcılığın itirazını kabul eden nöbetçi sulh ceza hakimliği, 9 zanlı için yakalama kararı çıkardı.

Zanlıların gözaltına alınması için güvenlik güçlerince belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonlarda, Z.Y. adlı zanlı yakalanarak emniyete götürüldü.

Soruşturma dosyasında 3 Ekim'den bu yana firari konumdaki 1 şüpheli ile diğer 8 zanlının yakalanması için operasyonların sürdüğü öğrenildi.

Kağızman ilçesinde 3 Ekim'de polis ekiplerince yapılan operasyonda, bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 11 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 9'u "terör örgütüne eleman temin etmek, örgüte yardım ve yataklık yapmak" suçlarından tutuklanmış, 2'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Tutuklanan zanlılarla ilgili daha sonra hakimlikçe yapılan tutukluluk hali incelemesi sonucunda da "adli kontrol" şartıyla serbest bırakılmalarına karar verilmişti.

Soruşturma dosyasındaki 1 şüphelinin aranmasına ise devam ediliyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kars'ta Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement