Karşıyaka Belediyesi "Kalbinize" Dokunacak - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka Belediyesi "Kalbinize" Dokunacak

Karşıyaka Belediyesi "Kalbinize" Dokunacak

Karşıyaka Belediyesi halk sağlığına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

19.01.2014 10:33

Karşıyaka Belediyesi halk sağlığına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Hipertansiyon İle Mücadele Derneği'yle imzalanan protokolle kalp-damar hastalıklarına yönelik bilgilendirme çalışmaları ve ücretsiz taramalar yapılacak.

Dünyada yılda milyonlarca insanın hayatını kaybettiği hipertansiyon ve ona bağlı hastalıklar karşısında farkındalık yaratma amacını taşıyan çalışma için imzalar Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Hipertansiyon İle Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. İstemihan Tengiz tarafından atıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan Dernek Başkanı Prof. Dr. İstemihan Tengiz, dünya üzerinde 1.5 milyar kişinin hipertansiyon hastası olduğuna dikkat çekerek, "Bu kişilerin sadece üçte biri hastalıklarının farkında, üçte ikisi ise değil. Ayrıca hipertansiyon beraberinde pek çok hastalığı da getiriyor. Bu gerçekler karşısında, farkındalık yaratmak büyük önem taşıyor. Karşıyaka Belediyesi ile düzenleyeceğimiz toplantılarla, bu konuda halkımızı bilgilendireceğiz" dedi.

İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesi'nin de destek vereceği çalışmaya yaklaşımlarından dolayı Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a teşekkür eden Dernek eski Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Ercan ise, farkındalığın önemine vurgu yaparak, "Hipertansiyonu tek başına değerlendirmemek gerekiyor. Başta kalp-damar olmak üzere çoğu hastalığa neden olan hipertansiyon konusunda, yapacağımız toplantılarda, sorulan soruları da kitapçık haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Karşıyaka Belediyesi olarak, halk sağlığına yönelik çalışmalara hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Bakan Durak ise, ortak çalışma kapsamında ücretsiz taramalar yapılacağına dikkat çekerek, "Bu mücadelede yapmış olduğumuz işbirliğinin örnek olmasını diliyorum. Yıl boyunca, aylık periyotlarda gerçekleştirilecek çalışmalara katılacak vatandaşlarımız arasında, kalp-damar hastalıkları ve hipertansiyon teşhisi konan vatandaşlarımızın tedavi sürecinde de yanlarında olacağız" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Karşıyaka Belediyesi 'Kalbinize' Dokunacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement