Kartepe Bilgi Evi Öğrencileri Çocuk Hakları Okulunda - Son Dakika
Güncel

Kartepe Bilgi Evi Öğrencileri Çocuk Hakları Okulunda

Kartepe Bilgi Evi Öğrencileri Çocuk Hakları Okulunda

Kartepeli çocukların son ay ve günlerde yaşanan darbe teşebbüsü ve terör olaylarından olumsuz etkilenmemesi için, Kartepe Belediyesi eğitici ve eğlendirici sosyal etkinlerini hızlandırarak devam ediyor.

23.08.2016 17:18  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu etkinlikler kapsamında Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri'nin son durağı, komşu ve merkez ilçemiz İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hizmet verilen "Çocuk Hakları Okulu" oldu.

Kartepe Belediyesi Ak Şemsettin, Mimar Sinan ve Ömer Seyfettin Bilgi Evleri öğrencileri çocuk hakları okulunda bir günlük eğitim alarak, temel hak ve özgürlükler konusunda bilgi sahibi oldu. Çocuk Hakları Okulu Eğitim Uzmanı Hatice Artul'un verdiği eğitimde, Bilgi Evi çocuklarına hukuk devleti olmanın temel ilkeleri, insani temel hak ve özgürlükler anlatılarak, çocukların da bir birey oldukları, her insan gibi bazı hakları ve sorumlulukları olduğunun altı çizildi. Görevleri ve haklarını öğrenerek, bilinçli gelecek nesillerin yetişmesine katkı veren eğitim programı, çocukların yaş ve algı düzeyine göre veriliyor.

Demokrasi ve milli iradenin öneminin bütün vatandaşlarımızca daha iyi anlaşıldığı şu günlerde Kartepe Bilgi Evi öğrencileri de demokrasi ve çocuk hakları konusunda bilgilerini tazeledi ve hafızalarına yeni bilgiler ekleme fırsatı buldu. Çocuk Hakları Okulu'ndan aldıkları eğitim sertifikası ile mutlulukları katlanan Kartepe Bilgi Evi öğrencileri, verdiği desteklerle güzel ve eğitici bir gün geçirmelerine imkan tanıyan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'e ve Bilgievi Eğitmenlerine teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Bilgi Evi Öğrencileri Çocuk Hakları Okulunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement