Kazakistan'da eylül sonunda devreye giren Kaşagan petrol sahasından ilk ticari petrolün alınmaya başladığı bildirildi.
Kazakistan Enerji Bakanı Kanat Bozumbayev, gazetecilere yaptığı açıklamada, eylül ayı sonunda çalıştırılan Kaşagan petrol sahasından ilk ticari petrolün alınmaya başladığını söyledi.
Bozumbayev, "Kaşagan'da işler yolunda. Petrol üretimi başladı ve bugün baktığımda kuyuda etkin çalışmalar devam ediyor. Günlük yaklaşık 90 bin varil üretim yapılıyor." dedi.
Kaşagan madenindeki Bolaşak petrol rafinerisinin de çalışmaya başladığını ifade eden Bozumbayev, üretilen ticari petrolün KazTransOil petrol şirketinin deposuna gelmeye başladığını bildirdi.
Bozumbayev, petrolün kademeli olarak depoda birikmeye devam edeceğini ve belli bir süre sonra ilk ihracat anlaşmalarının duyurulacağını kaydetti.
Enerji Bakanlığı, Kaşagan'ın bu yılın sonunda devreye gireceğini ve aralık ayında üretimin 35 bin ton civarında olacağını açıklamıştı.
Son Dakika › Güncel › Kaşagan Sahasından İlk Petrol Alındı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?