Kato Dağı Eteklerinde Yüzme Keyfi - Son Dakika
Güncel

Kato Dağı Eteklerinde Yüzme Keyfi

Kato Dağı Eteklerinde Yüzme Keyfi

Adı çatışmalarla anılan Kato Dağı ve eteklerindeki Şine Deresi, yüzme havuzu bulunmayan Hakkarililerin serinlemek için akın ettiği mekanlar haline geldi

29.07.2013 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkarililer, kentte yüzme havuzu bulunmadığı için, ismi daha önceleri daha çok çatışmalarla gündeme gelen Kato Dağı eteklerindeki Şine Deresi'nde yüzerek serinliyor.

Derede yüzerek serinlemeye çalışan vatandaşlardan Ayhan Kahraman,  kentte hiçbir yüzme havuz bulunmadığı için Kato Dağı eteklerinde bulunan Şine Deresi'nde serinlemeye çalıştıklarını söyledi.

Derenin kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta olduğunu dile getiren Kahraman, "Daha önce yaşanan çatışmalardan dolayı buralara gelemiyorduk. Ancak başlatılan çözüm süreciyle birlikte bu dereye gelip yüzerek serinliyoruz. Valilik veya belediyenin buralara havuzlar yapmasını istiyoruz. Bizim ne havuzumuz ne de denizimiz var. Mecburen buraya gelerek serinliyoruz" şeklinde konuştu.

Mehmet Taş ise daha önce çatışmalardan dolayı gidemedikleri Kato Dağı eteklerinin başlatılan çözüm süreciyle halkın akınına uğradığını ifade ederek, "İlimizde yüzme havuzu yok. Yüzme havuzunun olmadığı tek il Hakkari. Bizde buralara gelerek serinliyoruz. Buraya 7'den 70'e herkes gelerek yüzüyor. Daha önce kimsenin gelemediği Kato Dağı eteklerini çözüm süreciyle birlikte adeta plaja çevirdik" dedi. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kato Dağı Eteklerinde Yüzme Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement