Kavurmalarını Yiyen Vatandaşlar, Led Ekrandan Kurbanlarının Kesimini İzleyecek - Son Dakika
Güncel

Kavurmalarını Yiyen Vatandaşlar, Led Ekrandan Kurbanlarının Kesimini İzleyecek

Kavurmalarını Yiyen Vatandaşlar, Led Ekrandan Kurbanlarının Kesimini İzleyecek

Güngören Belediyesi Kurban Bayramı için hazırladığı modern tesiste vatandaşlar hijyenik bir ortamda kurbanlarını 20 dakikada kestirip teslim alacak.

11.10.2013 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güngören Belediyesi Kurban Bayramı için hazırladığı modern tesiste vatandaşlar hijyenik bir ortamda kurbanlarını 20 dakikada kestirip teslim alacak. Tesis içinde kurulan alanlarda kendilerine ikram edilen kavurmaları yiyen vatandaşlar, led ekranlardan kurbanlarının kesimini izleyecek.

Güngören Belediyesi "Böyle tesise can kurban" sloganıyla Kurban Bayramı için hazırladığı modern ve teknolojik tesisle vatandaşlara bu bayram da büyük hizmet veriyor. Belediye tarafından hazırlanan tesiste, modern makinelerle profesyonel kasaplar eşliğinde kurbanlarını kestiren vatandaşlar bir yandan kendilerine ikram edilen kavurmayı yerken, diğer yandan da dev led ekranlardan kurbanlarının kesim işlemini görebilecek. Hijyenik kesim alanında gerçekleştirilecek kesim işlemleri toplam 20 dakikada gerçekleşip, hak sahiplerine teslim edilecek.

Belediyenin hazırladığı hizmet karşılığında vatandaşlar küçükbaş hayvan için 75 TL, büyükbaş hayvan kesimi için ise 250 TL ödeyecek. Ayrıca kesimler, internet üzerinden canlı yayından izlenebilecek.

Tesisi yerinde inceleyen Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, tesisi açık alanda hazırladıklarını belirterek, "Kapalı alanda kesim yapıldığı esnada bazı rahatsızlıklar olabiliyor. Vatandaşımız önemli bir ibadet yapıyor. İstanbul gibi kalabalık, yoğun, ortamların iyi olmadığı yerlerde tabi zaman zaman bu ibadet çok büyük bir eziyete dönüşebiliyor. Vatandaşımızı bu eziyetten kurtarmak daha rahat, güzel ve günün teknolojisini kullanarak onların hayatını, ibadetlerini kolaylaştırmak istiyoruz" diye konuştu.

KURBANLARI SERTİFİKALI PROFESYONEL KASAPLAR KESECEK

Hazırladıkları tesislerde vatandaşları hiçbir zahmete sokmayacaklarını ifade eden Başkan Karaman, "Vatandaşımız sırasını aldı, geldi. İçeride ikram yerlerimiz var bekliyor. Sırası geldiğinde vekaletlerini veriyor. Kasaplarımızın hepsi sertifikalı. Vekaletinin verdikten sonra yine bu bekleme alanında ekrandan izliyor. Yaklaşık 10-15 dakika arası geçen süreden sonra burada kaç hisseyse hissesine bölünmüş, parçalanmış şekilde kurbanını alıyor ve gidiyor. Toplam süre başlangıç bitiş 20 dakikayı geçmiyor" şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan tesis için çok sayıda müracaat aldıklarını belirten Başkan Şakir Yücel Karaman, "Hizmetimiz vatandaşımız tarafından takdir görüyor. Takdir görülmek güzel bir şey. Ayrıca belediyemiz burada her sene bayramlaşmasını düzenliyor. Bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

Kurban Bayramı öncesinde tesiste demo kesim de yapıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kavurmalarını Yiyen Vatandaşlar, Led Ekrandan Kurbanlarının Kesimini İzleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement