Silifke'de Kayalıklarda Mahsur Kalan Bir Vatandaşı Jandarma Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Silifke'de Kayalıklarda Mahsur Kalan Bir Vatandaşı Jandarma Kurtardı

Silifke\'de Kayalıklarda Mahsur Kalan Bir Vatandaşı Jandarma Kurtardı

Mersin Silifke'de Yeşilovacık mahallesi Dalyan kanyonunda, uzun süre kayalık alanda mahsur kalan ve bilinci yerinde yerinde olmayan bir vatandaşı Jandarma kurtardı.

13.08.2014 17:56  Güncelleme: 18:21

Mersin'in Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesi Dalyan kanyonunda, uzun süre kayalık alanda mahsur kalan ve bilinci yerinde yerinde olmayan bir vatandaşı jandarma ekipleri kurtardı.

Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesi Dalyan Kanyonuna gezi ve sportif amaçlı giden S.Ö. isimli vatandaş, 11 Ağustos 2014 tarihinde saat 08.30 sıralarında 156 jandarma imdat hattını arayarak dağlık ve ormanlık alanda kaybolduğunu, tam olarak bulunduğu yeri bilmediğini ve sağlık durumunun iyi olmadığını belirterek yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, şahsa ait GSM numarası 156 jandarma imdat acil konum belirleme sisteminden sorgulanıp, müteakiben google eart programından şahsın bulunduğu bölgenin o bölgede bulunan GSM baz istasyonuna yaklaşık olarak 1,5-2 kilometrelik alan içerisinde olduğu tespit edildi. Silifke jandarma ekiplerinin tespit edilen yerde yaptığı arama ve çalışmalar neticesinde, kayıp S.Ö. aynı gün saat 11.00'da kayalık alanda sıkışmış vaziyette bulundu.

Uzun süredir kayalık alanda mahsur kalan ve bilinci yerinde olmayan vatandaş ip yardımıyla sıkıştığı yerden çıkarıldı. Durum son derece bitkin gözüken şahıs, ekipler tarafından 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan kara yoluna taşındı. Burada 112 ekipleri şahsa ilk müdahaleyi yaparken ambulansla Silifke Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan vatandaşın, hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Silifke'de Kayalıklarda Mahsur Kalan Bir Vatandaşı Jandarma Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement