Kayapınar'dan Kürtçe-Türkçe Trafik Kuralları Kitapçığı - Son Dakika
Güncel

Kayapınar'dan Kürtçe-Türkçe Trafik Kuralları Kitapçığı

Kayapınar\'dan Kürtçe-Türkçe Trafik Kuralları Kitapçığı

Kayapınar Belediyesi, ilkokul çocuklarına Kürtçe-Türkçe trafik kurallarının resimlerle anlatıldığı 20 bin adet el kitapçığı dağıttı.

13.06.2014 13:37

Kayapınar Belediyesi ilköğretimde okuyan çocuklara Kürtçe-Türkçe trafik kurallarının resimlerle anlatıldığı 20 bin adet "Ez hînî qeydeyê trafîkê dibim-Trafik kurallarını öğreniyorum" el kitapçığı dağıttı.

Hantepe İlk Öğretim Okulu'ndaki kitapçık dağıtımına Kayapınar Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Aydın, Fatma Arşimet, Kurdi-Der Başkanı Sabahattin Gültekin ve Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yıldırım Aslan katıldı.

Sınıflarda çocuklara karneleriyle birlikte kitapçık dağıtımı yapıldı. Kitapçık dağıtımında konuşan Eş Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın, "Çocuklar geleceğimizdir. Çocukları sahiplenmek, kendi geleceğimizi sahiplenmektir. Çocuklarımızın karne aldığı bu mutlu günlerinde onların mutluluğunu paylaşmak, hem de yaşamsal öneme sahip trafik kurallarının resimlerle anlatıldığı belediyemiz tarafından hazırlanan Kürtçe ve Türkçe kitapçığını dağıtmak için buradayız. Trafiğin çok can günümüzde çocuklarımızın kuralları Kürtçe ve Türkçe öğrenmeleri yaşamlarında büyük bir fayda sağlayacaktır. Bu etkinliğimizde desteklerini esirgemeyen Eğitim-Sen, Kurdi-Der, okul idaresine ve duyarlılıklarından dolayı ilçe kaymakamlığı ve milli eğitim müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. İlçe sınırlarımız içindeki on iki okulda toplam 20 bin kitapçık dağıtacağız"dedi.

"Ana dili en önemli hazinedir"

Eş başkan Fatma Arşimet ise yaptığı konuşmada,"Yoğun bir eğitim dönemi sonrası karne heyecanı çok güzel bir duygu. Çocuklarımızın karneleri baktık hepsi çok başarılı. Toplum alarak hepimizin çocuklarımız için güzel bir yaşam bırakmak öncelikli görevi olmalıdır. Çocuklarımız geleceğimizse, güzel bir gelecek bırakmak zorundayız. Trafik kurallarını çocuklarımızın şimdiden öğrenmesi için bu kitapçığı hazırladık. Kitapçığı Kürtçe ve Türkçe yaptık. Çünkü insanların ana dili en önemli hazinesidir. Anadilimizin kaybolmaması için bu yönlü çalışmalar bizim için önceliğimizdir "şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kayapınar'dan Kürtçe-Türkçe Trafik Kuralları Kitapçığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement