Kayıt Dışı İstihdamın En Düşük Olduğu İl Yalova - Son Dakika
Güncel

Kayıt Dışı İstihdamın En Düşük Olduğu İl Yalova

Kayıt Dışı İstihdamın En Düşük Olduğu İl Yalova

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ali Gencer, Yalova'da kayıt dışı istihdamın yüzde 18 olduğunu söyledi.

29.06.2012 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ali Gencer, Yalova'da kayıt dışı istihdamın yüzde 18 olduğunu söyledi. Gencer, bu konuda Yalova Türkiye'nin en iyi illerinden birisi olmasına rağmen, kayıt dışını daha aşağılara çekmek için çalıştıklarını dile getirdi.

SGK Yalova İl Müdürü Ali Gencer, il binasında bir basın toplantısı düzenleyerek kayıt dışı istihdam hakkında bilgi verdi. Kurum olarak ülke genelinde kayıt dışını düşürmeye yönelik önemli bir çalışma başlatıldığını dile getiren Gencer, Yalova'da da önemli adımlar attıklarının altını çizdi. Türkiye'de yüzde 45 oranında olan kayıt dışı istihdam oranının Yalova'da yüzde 18'lerde seyrettiğini söyleyen Gencer, "Yalova Türkiye'nin kayıt dışı istihdamı en az olan illerinden birisi. Ancak biz Yalova'daki yüzde 18'lik kayıt dışı istihdam oranını daha aşağılara çekmek için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Ancak kayıt dışı ile mücadele sadece tek bir kurumun yapacağı iş değil. Buna halkın destek vermesi de çok önemli" dedi.

SGK İl Müdürü Ali Gencer, kayıt dışı istihdamla mücadelenin önemini temelden anlatabilmek için çocuklara yönelik Kahraman KİT adı altında bir çizgi film kahramanı oluşturduklarını söyledi. Okulların açılması ile birlikte Kahraman KİT'in maceralarını içeren CD'leri okullara dağıtacaklarını ve çocukları bilgilendireceklerini vurgulayan Gencer, toplumun daha bu yaştan kayıt dışı istihdamla mücadelenin önemini anlaması gerektiğini söyledi.

SGK ve Bağkur alacaklarının geçtiğimiz aylarda yapılandırıldığını hatırlatan SGK İl Müdürü Ali Gencer, bazı mükelleflerin ise yapılanma sonrasındaki taksit ödemelerini yapamadığını söyledi. Buna yönelik kurumun yeni bir düzenleme yaptığına değinen Gencer, mükelleflere bu uygulamadan faydalanmaları tavsiyesinde bulundu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayıt Dışı İstihdamın En Düşük Olduğu İl Yalova - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement