Kaymakam, 'Kurtuluş Günü Resmi Değil' Diye Törene Katılmadı - Son Dakika
Güncel

Kaymakam, 'Kurtuluş Günü Resmi Değil' Diye Törene Katılmadı

Kaymakam, \'Kurtuluş Günü Resmi Değil\' Diye Törene Katılmadı

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nin düşman işgalinde kurtuluş yıldönümü kutlamalarına Kaymakam Adem Ünal katılmadı.

07.09.2011 21:27

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nin düşman işgalinde kurtuluş yıldönümü kutlamalarına Kaymakam Adem Ünal katılmadı. Kaymakam Ünal, katılmamasının gerekçesinin, ilçenin resmen ilan edilmiş bir kurtuluş gününün olmaması olduğunu belirtti.

İncirliova'nın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü kutlamaları kapsamında bugün, CHP'li İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, partisinin ilçe örgütü üyeleri ile Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Kutlamalara Kaymakam Adem Ünal'ın katılmaması dikkat çekti.

Kaymakam Ünal, törene katılmamasıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, kaymakamlık olarak konuyu araştırdıklarını, İncirliova'nın resmi olarak ilan edilmiş bir kurtuluş günü olmadığını tespit ettiklerini kaydetti. Daha önce böyle bir araştırma yapılmadığından geçen yıla kadar törenlere katıldığını vurgulayan Ünal, "Tescilli olmayan bir kurtuluş gününü kutlamaktan yana değilim. Ne zaman ki belediye meclisi karar alır, bakanlığa gönderir ve oradan da kurtuluş günü tescillenirse biz de resmi olarak törenimizi her yıl gerçekleştiririz. Bu konuda belediye başkanlığına zaten resmi bir yazı gönderdik." dedi.

Belediye Başkanı Fadime Orbay ise İncirliova'nın Aydın ve Germencik ilçesi ile birlikte 7 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtulduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "İncirliova, 1989 yılında ilçe olduğu için daha önce kurtuluş günü ilan edilmemiş. Sonra da müracaat edilmemiş. Belediye meclisi kararı alıp, bakanlığa göndereceğiz. Önümüzdeki yıl inşallah tescilli ve resmi bir kurtuluş günü düzenleceğiz. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaymakam, 'Kurtuluş Günü Resmi Değil' Diye Törene Katılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement