Kayseri'de 21 Kişinin Öldüğü Trafik Kazası - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de 21 Kişinin Öldüğü Trafik Kazası

Kayseri\'de 21 Kişinin Öldüğü Trafik Kazası

TBMM Başkanvekili Yakut: "Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, bu devlet nazarında, bu coğrafyada yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır.

25.01.2014 16:34

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, önceki gün Pınarbaşı ilçesinde yolcu otobüsün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazaya ilişkin, "Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, bu devlet nazarında, bu coğrafyada yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır. Özellikle sağlık hizmeti verilirken de hiç kimsenin etnik yapısına, mezhep yapısına bakılmadan hizmet yapılıyor. Bunları kaşımak isteyenler yanlış yapıyor. Ben bunları kınıyorum" dedi.

Yakut ile AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, kazada yaralanan Yunus Önegel, Bahattin Kıyak, Sevgül Karahan ve Necdet Bakım'ı tedavi gördükleri Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Yakut, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, gerek hastaların gerekse yakınlarının, hastanede verilen hizmetlerden memnun olduklarını belirterek, sağlık personeline teşekkür etti.

Hastaların ifadelerine göre, kazadan önce polislerin Pınarbaşı'nda otobüs şoförünü yavaş gitmesi için uyardığını dile getiren Yakut, "Ancak, Pınarbaşı'nı 30-35 kilometre geçtikten sonra elim kaza oluyor. Burada anlaşılan büyük bir şoför hatası var, tabi teknik hata da olabilir. Çok şükür yollarımız eskisi gibi değil, duble yollar. Kayseri'de tüm hastanelerde sağlık personelimiz yaralılar için ellerinden geleni yaptı, yapmaya da devam ediyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ölenlere de Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz" diye konuştu.

Sırrı Sakık'ın iddiaları

Yakut, bir gazetecinin, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın iddialarını hatırlatması üzerine, şunları söyledi:

"Burada bir eksiklik, aksaklık varsa buyursunlar gelsinler, hastalarını ziyaret etsinler. Hastaları ziyaret etmeden, görmeden, nereden temin edildiği belli olmayan bilgilerle açıklama yapmak doğru değil. Siyasetçiye düşen, toplumu doğru bilgilerle aydınlatmaktır. Bugün biz geldik, gördük. Biraz önce yaralıların buradan gitmek istediğini söylediler. Tedavisi bitenler gidecek ama gidemeyenler çok memnun olduklarını, dua ettiklerini, herkesin çok iyi hizmet ettiğini, hele son ziyaret ettiğimiz hanımefendi, kalçası kırılmış, elinden yaralanmış, herkesin çok iyi hizmet ettiğini dua ederek anlattı. Bu, hem burada çalışanlarımız açısından hem devletimiz hem de milletimiz açısından çok önemli. Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, bu devlet nazarında, bu coğrafyada yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır. Özellikle sağlık hizmet verilirken de hiç kimsenin etnik yapısına, mezhep yapısına bakılmadan hizmet yapılıyor. Bunları kaşımak isteyenler yanlış yapıyor. Ben bunları kınıyorum."

"Donarak ölen olmadı"

Milletvekili İsmail Tamer ise kazada ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa dilediğini ifade etti.

Hiç kimsenin kaza olmasını istemeyeceğini dile getiren Tamer, şöyle devam etti:

"Genel kurulda Sırrı Sakık'a geçmiş olsun dileklerimi ifade ettiğimde, 'Kayseri'den çok memnun olduğunu' söylemişti. Hatta Vali beye teşekkür ettiğini de söyledi ama daha sonra sizin de bildiğiniz gibi o talihsiz açıklamaları yaptı. Ben gerekli cevabı mecliste de verdim, burada da sizinle paylaşmak istiyorum. Adli raporlar çıktı, donarak ölen hiçbir vatandaşımız yok. Sadece 30 kişi yaralanmış, sadece birinin travmaya, kazaya bağlı kalp durması sonucu öldüğü söylendi. Ben buradaki doktor arkadaşlarıma, ambulansta çalışan acil tıp teknisyenlerine, hemşirelere, o gece sabaha kadar uykusuz kalıp fedakarca çalışan tüm sağlık ekibine, ayrıca sayın valimize, belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Belediye başkanımızın da orada adı geçti ama belediye başkanımız bizimle sürekli irtibat halinde oldu, buradaki cenazelerin taşınmasını Büyükşehir Belediyesi yaptı. Cenazeler üzerinden siyaset yapmak doğru değil. Talihsiz bir açıklama yaptı. Burada hem sağlık ekibi hem de ilin valisi olmak üzere herkes üzerine düşen görevleri yapmıştır. Hastalarımızı da gördük, çok iyiler."

Tamer, önceki gün atıl durumdaki fabrikada temizlik yaparken kimyasal maddeden etkilenen işçileri de ziyaret ettiklerini belirterek, sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Milletvekil Yaşar Karayel de kazanın ardından yürütülen çalışmalarda herhangi bir aksaklık ya da eksiklik yaşanmadığını söyledi.

Kayseri'de 23 Ocak'ta E.K'nin kullandığı 34 DG 5950 plakalı yolcu otobüsünün Pınarbaşı- Gürün karayolu 35. kilometrede kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu 21 kişi ölmüş, 29 kişi yaralanmıştı.

Kazada yaralanan otobüs şoförü E.K, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'de 21 Kişinin Öldüğü Trafik Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement