Kayserili Avukatlar Danıştay'ın Kararından Memnun - Son Dakika
Güncel

Kayserili Avukatlar Danıştay'ın Kararından Memnun

Kayserili Avukatlar Danıştay\'ın Kararından Memnun

Danıştay'ın Barolar Birliğinin baş örtüsü ile ilgili itirazını inceledikten sonra 'ret' kararı vermesi, Kayseri Barosu avukatları tarafından memnuniyetle karşılandı.

02.04.2013 12:11

Danıştay'ın Barolar Birliğinin baş örtüsü ile ilgili itirazını inceledikten sonra 'ret' kararı vermesi, Kayseri Barosu avukatları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, duruşmalara baş örtüsü ile girilmesi konusunun yaklaşık bir aydır hem Türkiye gündemini hem de avukatları meşgul ettiğini belirterek, "Duruşmalara baş örtüsü ile girilmesi konusunda Danıştay yeni bir karar daha verdi. Danıştay'ın daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararına Barolar Birliği bizim tüm muhalefetimize rağmen itiraz etmişti. Yapılan itiraz ile ilgili olarak Danıştay İdari Davalar Dairesi bir inceleme başlatmıştı. Bu itiraz ile ilgili olarak 'ret' kararı verildi" dedi.

Sürecin bir ay önce verilen karar üzere devam ettiğinin altını çizen Konaç, "Şu anda avukat meslektaşlarımız baş örtüsü ile birlikte rahatlıkla duruşmaya girip çıkmaya devam edecek. Yasal süreç tamamlanıncaya kadar başından beri tüm adliye camiasını sağduyulu olması için uyarmıştım. Bu konu ile ilgili olarak özgürlüklerin yanında olmamız gerektiğini ifade etmiştim. Danıştay, vermiş olduğu karar ile birlikte özgürlüğün yanında olacağını bir kez daha tescillemiş oldu" ifadelerini kullandı.

Kayseri Barosu'na kayıtlı avukatlardan Fatma Solak, daha önceleri duruşmalara başı açık olarak girmek zorunda olduklarını anlatarak, "Zaten başı kapalı olarak duruşmalara girmemizi yasaklayan herhangi bir kanun maddesi yok. Sadece meslek kuralı olarak bir yasak getirilmişti. Bu durumda çok değişik sıkıntılar yaşıyorduk. Duruşmalara istediğimiz gibi özgür olarak giremiyorduk. Bu konuda mağduriyetimiz vardı" diye konuştu.

Solak, Danıştay'ın vermiş olduğu karar sonrasında herhangi bir sıkıntı veya tepki ile karşılaşmadıklarının altını çizerek, "Hakimler ve adliye çalışanları uygun bir şekilde karşıladı. Bu daha önce verilmesi gereken bir karardı. Geç olsa da yerini bulduğu için mutluyum" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayserili Avukatlar Danıştay'ın Kararından Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement