Kayserili Sanayicilerden Eleştiri: Osb'nin Gelirleri Azaldı - Son Dakika
Güncel

Kayserili Sanayicilerden Eleştiri: Osb'nin Gelirleri Azaldı

Kayserili Sanayicilerden Eleştiri: Osb\'nin Gelirleri Azaldı

Kayseri'de Organize Sanayi Bölgesi (OSB) mali genel kurulu öncesi bazı sanayiciler eleştirilerde bulunup, ilk kez giderlerin, gelirlerin gerisinde kaldığını söyledi.

22.03.2016 15:31

Kayseri'de Organize Sanayi Bölgesi (OSB) mali genel kurulu öncesi bazı sanayiciler eleştirilerde bulunup, ilk kez giderlerin, gelirlerin gerisinde kaldığını söyledi. Bir grup sanayici ile birlikte eleştirilerini sıralayan Mustafa Özgür Kılıçarslan, "Kasasında 48 milyon TL bulunan, ayağını yorganına göre uzatmayan OSB yönetiminin 230 milyon TL'lik yatırıma kalkışmasını risk olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Cuma günü yapılacak OSB mali genel kurulu öncesi kendisi ve ayrı fikirde bulunan sanayiciler adına açıklamada bulunan firma sahibi Mustafa Özgür Kılıçaslan, şöyle konuştu:

"2015 yılında gelir 48 milyon gelir ve 68 milyon gider olmuştur. Organize tarihinde ilk kez gelirler giderleri karşılamamıştır. Genel kurulda alınacak yetki ile yeni idari bina ile kültür ve kongre merkezi yapılması için 230 milyon TL harcama yetkisi istenmektedir. OSB'de bin parsel olduğu düşünülürse, parsel başına 230 bin TL aidat toplanması demektir. Kasadaki 48 milyon TL ile 230 milyon TL'lik yatırıma kalkışılması ne kadar doğrudur. OSB güneş enerji sistemi için büyük arsa tahsisi yapmaktadır. Metrekaresi 300 TL civarında olan bir arazide güneş enerjisi santrali kurulması ilginçtir. Kayserili işadamı ve sanayicisi ilerisi belli olmayan bir yola, büyük bir borç yükünün altına sokulmak istenmektedir."

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, yurtdışında olduğundan sanayici üyelerin kendisine yönelttiği suçlamalarla ilgili görüşü alınamadı.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayserili Sanayicilerden Eleştiri: Osb'nin Gelirleri Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement