Kazan Çağın Hastalığı Stres Ağaçları da Vurdu - Son Dakika
Güncel

Kazan Çağın Hastalığı Stres Ağaçları da Vurdu

Kazan Çağın Hastalığı Stres Ağaçları da Vurdu

Çağın hastalığı stres ağaçları da vurdu ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde elma ağaçları meyvesi dalındayken çiçek açtı.

24.10.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağın hastalığı stres ağaçları da vurdu

ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde elma ağaçları meyvesi dalındayken çiçek açtı. İlçe Tarım Müdürü Okan Demirci bu konuda yapıtğı açıklamada, "Havaların dengesiz gitmesinden dolayı strese giren ağaçlar çiçek açabilir. Karşılaştığımız manzara da bundan dolaydır" dedi.

Kazan'ın Örencik Mahallesi'nde elma ağaçları meyveleri dalındayken çiçek açması, bugüne kadar karşılaşılmayan durum karşısında vatandaşları da şaşırttı. İlçede 61 yaşında Bağkur emeklisi olan Yılmaz Atalay, iki gün önce gittiği hobi bahçesinde bulunan yaklaşık 10 ayrı elma ağacının meyveleri dalındayken çiçek açtığını görünce inanamayıp komşularına haber verdi. Bu mevsimde daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını belirten komşuları da Yılmaz Atalay ile birlikte meyvesi dalındayken çiçek açan elma ağacından elma yediler. Bahçe sahibi Yılmaz Atalay, don vurmadan bahçedeki domatesleri toplamak için bahçeye gittiğinde elma ağaçlarının çiçek açtığını görünce hayret ettiğini belirtti. Kışa girerken ağacın çiçek açtığını daha önce görmediğini belirten Atalay, "Böyle bir şeyi görmedik de, duymadık ta" dedi.

Kazan İlçe Tarım Müdürü Okan Demirci ise yapıtğı açıklamada, "Zamansız yağan yağmurlar, havaların kurak ve düzensiz gitmesinden dolayı yumuşak çekirdekli ağaçlarda bazen döllenme kabiliyeti olmayan çiçekler açabilirler. Bunlar donlarla birlikte dökülüp gidecek. Bunun ağaca herhangi bir sıkıntısı yok. Havaların mevsim normallerinin dışında gitmesinden dolayı ağaç strese girip çiçek açabiliyor. 23 Ekim'i gördük, şu ana kadar havaların eksiye düşmesi gerekiyor, ama hala don görmedik. Bu tür şeyler dönem dönem olur" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan Çağın Hastalığı Stres Ağaçları da Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement