Kelimelerin Hakimi, Sunucu Varol Küçükçekmece'de - Son Dakika
Güncel

Kelimelerin Hakimi, Sunucu Varol Küçükçekmece'de

Kelimelerin Hakimi, Sunucu Varol Küçükçekmece\'de

Sunucu Ali İhsan Varol, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde Küçükçekmeceli'lerle bir araya geldi.

18.05.2012 11:11

Sunucu Ali İhsan Varol, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde Küçükçekmeceli'lerle bir araya geldi.

Ali İhsan Varol, moderatörlüğünü Özgür Özgülgün'ün yaptığı "Küçükçekmece Söyleşiyor" programına konuk oldu.

Kelime avcılarının ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen programda, ünlü sunucu Varol, kelime oyunu programının mutfağını anlatarak, günümüz yarışma programları ve dizilerini değerlendirdi. Keyifli sohbette katılımcılar da ünlü sunucuyla sohbet etme fırsatı buldu.

Moderatör Özgür Özgülgün ve katılımcıların sorularını yanıtlayan Varol, bazı yazarların köşesine taşıdığı yarışma sunucuları ve yarışmacılar arasındaki iletişim bozukluğunu değerlendirdi.

Varol,

"Ben köşe yazarlarının eleştirilerine katılmıyorum. Yarışmanın formatına göre tansiyon değişiyor. Her formatın farklı gereklilikleri vardır. Ciddi olmak gerekiyorsa, ciddiyet göstermek gerekir. Farklı bir format olsaydı, yarışmacılara yardım etmezdim. Samimi ve rahat davranmazdım. Herkes beni süper bir insan, dünyanın en tatlı bir insanı olarak görüyor. Ama bu benden kaynaklanmıyor. Ben görevimi yapıyorum. Gelen kişilerin hayatını değiştirecek bir ödül söz konusu olsa tavırlarım böyle olmazdı. Büyük bir ödül olmadığı için bende, yarışmacılar da rahat. Seyirci de yarışmayı sahiplendi" dedi.

TÜRK DİL KURUMU RAHAT OLMALI

Türk Dil Kurumu'nun Türkçe'nin kullanılması konusunda biraz rahat davranması gerektiğini ifade eden Varol, "Değişik bir mizah anlayışımız var. Bizim kelimelerimizde bunu rahat görebiliyoruz. Türkçeyi herkes düzgün kullanmıyor. Çok düzgün kullanılması rahatsız edici olabilir. Bu durumlarda Türk Dil Kurumu, müdahale edebiliyor. Engellemek ve dile sınır koymak yanlış bir durum.

Dilin zenginliği azalıyor. Dili korumak isterken, kısırlaştırmamak ve gelişmesine müsaade etmek gerekiyor" diye konuştu.

Söyleşide, Moderatör Özgülgün'ün Türkçe'yi düzgün kullanan isimlerden biri olarak Bülent Ersoy'u örneklemesi üzerine Varol, "Kendisiyle hiç karşılaşmadım. Yarışma fırsatımız olsaydı,

sanırım kafama butonu geçirirdi"

demesi salonu kahkahaya boğdu.

ANNEM BİLE MUHTEŞEM YÜZYIL'I İZLİYOR

Ali İhsan Varol, oyunculuğu hiç düşünmediğini ifade ederek,

" Passaporola'nın ilk metin yazarlarından biriydim. Sunuculuk işi gündeme geldiğinde çok düşündüm. Ama bu işe hakimdim. Kabul ettim. Oyunculuk, insanlar kendilerini dışarıdan görmediği için herkesin yapabileceği bir iş gibi gözüküyor ama ben sınırlarımı biliyorum. Herkes kendi işini yapmalı. Bu tür mesleklerde öğrenmenin sonu yok, oyuncunun da yaşlanma lüksü yok" dedi. Günümüz dizilerinden Muhteşem Yüzyıl dizisini beğendiğini de ifade eden Varol, "Annem bile beni izlemiyor. Muhteşem Yüzyıl' ı takip ediyor" dedi.

Moderatör Özgülgün'ün sorusu üzerine gündemdeki 4+4+4 eğitim sistemini değerlendiren ünlü sunucu Varol, "Ben üniversite okuyamadım. 4 tane üniversiteye kaydımı yaptırdım. Bana göre olmadığını anlayıp yarım bıraktım.

Bu sistem öğretmenler çocukları iyi yönlendirirse, bu durumun önüne geçebilir. Ancak kötü niyetli kişiler tarafından da istismar edilebilecek bir sistem" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kelimelerin Hakimi, Sunucu Varol Küçükçekmece'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement