Kemer'de Taksicilerin Korsan Taşımacılık İsyanı - Son Dakika
Güncel

Kemer'de Taksicilerin Korsan Taşımacılık İsyanı

Kemer\'de Taksicilerin Korsan Taşımacılık İsyanı

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde yaklaşık 150 taksici, araç kiralama firmalarının otellerde korsan yolcu taşımacılığı yaptığı gerekçesiyle eylem yaptı.

15.07.2015 14:36

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde yaklaşık 150 taksici, araç kiralama firmalarının otellerde korsan yolcu taşımacılığı yaptığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Kiriş Mahallesi'nde toplanarak konvoy halinde ilçe merkezine gelen taksiciler, ralli alanında toplandı. 'Rent a car araç kiraya versin, taksicilik yapmasın', 'Rent a car havalimanı transferi yapamaz', 'Özel araçlar taşımacılık yapamaz, pazarlara ve alışveriş merkezlerine yolcu taşıyamaz' yazılı dövizleri araçlarına asan, ralli alanında da bunlar eşliğinde basına açıklama taksiciler, korsan taşımacılığa karşı çıktı.

Taksiciler adına konuşan Kemer Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Tıraş, esnafın işler son raddeye geldiği için böyle bir eylem yaptığını belirterek, "Tabii ki biz buna taraf değiliz. 40 derece sıcakta insanların işi iyi olsaydı böyle bir yola kesinlikle gitmezlerdi. Bütün otellerin içinde rent a car firmaları var. Konuşulduğu zaman herkes kendini haklı görüyor ama otel kiraya verirken 'benim transfer işimin tamamını yaparsın' diye veriyorlar. Taksici esnafının akşama kadar siftah etmeden gittiği zamanlar çok. Eğer ki bu taksici esnafının işi iyi olsaydı 40- 50 derece sıcağın altında şimdi burada ne yapardı bir düşünün" dedi.

İlgili bakanlıkların esnafın sesini duyması gerektiğine vurgu yapan Mustafa Tıraş, "Otellere, havalimanlarına rent a car firmaları transfer yaptığı zaman bu insanlar ne yapacak? Bu insanların işi olmuş olsaydı şimdi bu sıcağın altında burada olurlar mıydı? Biz çok şeylere şahidiz. Kamuoyuna karşı saygısızlık yaptığımızı düşünmüyoruz. Otellerin birçoğu bunu yapmıyor fakat bir kısmı da içeriden taksi istendiği zaman illa ki 'olmaz rent a car aracına bineceksiniz' diye ısrar ediyor. Adam çantasını alıp yola koşarak geldiği zamanlar oluyor" diye konuştu.

Açıklamanın ardından eylem sona erdi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemer'de Taksicilerin Korsan Taşımacılık İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement