Kendini İhbar Etti, İki Kere Kaçtı, 10 Gün Sonra Yine Teslim Oldu - Son Dakika
Güncel

Kendini İhbar Etti, İki Kere Kaçtı, 10 Gün Sonra Yine Teslim Oldu

Kendini İhbar Etti, İki Kere Kaçtı, 10 Gün Sonra Yine Teslim Oldu

Adana'nın Kozan ilçesinde, kendini ihbar ederek 16 kilo uyuşturucu ile yakalanan Kürşat Tanrıkulu, önce polisin sonra jandarmanın elinden kaçmayı başardı. Kaçtıktan 10 gün sonra teslim oldu.

28.05.2016 11:38  Güncelleme: 16:43

Adana'nın Kozan ilçesinde, kendini ihbar ederek 16 kilo uyuşturucu ile yakalanan Kürşat Tanrıkulu, önce polisin sonra jandarmanın elinden kaçmayı başardı. Kaçtıktan 10 gün sonra teslim oldu.

"ELİMDE 16 KİLO ESRAR VAR, GELİN ALIN"

Polislere, "Elimde 16 kilo esrar var, gelin bunları teslim alın" diyen Tanrıkulu gözaltına alındı. Emniyete verdiği ifadesinde "Bu esrar maddeleri N.Ö'ye ait bana da bunların başında dur bunları bir araç gelip senden teslim alacak" dedi.

"VİCDAN AZABI ÇEKMEMEK İÇİN İHBAR ETTİM"

"Bu esrarların vatandaşlara zarar verdiğini bildiğim için vicdan azabı çekmemek amacıyla polisi arayarak ihbar ettim" diye konuşan genç, yapılan GBT sorgusunun ardından daha önce işlediği suçlardan arandığı gerekçesiyle tutuklandı.

Tanrıkulu, rapor için Kozan Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü sırada polisin elinden kaçarak firar ettiği gün sabaha karşı Feke ilçesi girişinde yakalanarak Kozan M tipi kapalı cezaevine kondu.

"ESRAR BULUNAN YERLERİ GÖSTERMEK İSTİYORUM" DEDİ

Tanrıkulu, cezaevine girdikten sonra "Bir çok yerde esrar maddesi var, onların da yerini göstermek istiyorum" dedi. Cumhuriyet Savcılığı Tanrıkulu'nu cezaevinden alarak bir komutan ve 4 jandarma eşliğinde Kozan'a bağlı Karanebili mahallesi Savruk yaylası mevkine gittiler.

KAYALIKLARDAN ATLAYARAK KAÇTI

Asker ile Tanrıkulu kelepçeli bir şekilde diğer askerlerin arasında yürürken kayalık bir alanda uçurumun kenarına geldiklerinde "Esrar şurada" diyerek o yöne hareketlendi. Bu sırada Tanrıkulu, ani bir refleksle kendini ve yanındaki kollarından kelepçeli olan asker ile birlikte bulundukları kayalıktan aşağı atladı. Havanın karanlık ve puslu olmasını da fırsat bilen Tanrıkulu, düştükleri yerde kolundaki kelepçeyi çıkarmayı başararak tekrar kaçıp izini kaybettirdi.

10 GÜN SONRA TESLİM OLDU

Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Kozan Emniyet Müdürlüğü ekipleri hem İlçe merkezinde hem de kırsal mahallelerde kaçan tutukluyu bulmak için yoğun bir şekilde çalışma başlattı. 18 Mayıs tarihinden bu yana aranan firari Tanrıkulu, dün öğle saatlerinde Kozan Adliyesine gelerek teslim oldu. Adliyede yeniden tutuklanan Tanrıkulu, Kozan M tipi kapalı cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kendini İhbar Etti, İki Kere Kaçtı, 10 Gün Sonra Yine Teslim Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement