Kent Konseyi Üyeleri Çadır Kenti Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi Üyeleri Çadır Kenti Ziyaret Etti

Nizip'teki çadır kenti ziyaret eden Gaziantep Kent Konseyi, kamptaki sosyal yaşam, sağlık ve güvenlik hizmetleri hakkında bilgi aldı.

06.06.2013 11:08  Güncelleme: 11:12

Gaziantep Kent Konseyi üyeleri, Nizip ilçesindeki Suriyelilerin barındığı çadır kentti ziyaret etti.

Konsey üyeleri kamplardaki sosyal yaşam, eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Heyete eşlik eden Kaymakamı Yaşar Karadeniz, kampta herhangi bir sıkıntının olmadığını ve 9 aydan beri misafirlerine hizmet ettiklerini dile getirdi. Suriyelilerin de çalışmalardan memnun olduğunu ifade eden Karadeniz, şunları kaydetti:

"Gelen konuklar ve heyetler kamplarımızın genel anlamda iyi olduğunu belirtiyor. Hatta bir BM komiseri kampımız için 'Hilton kamp' tanımını kullandı. Ürdün'deki kampları ziyaret eden bir başka BM yetkilisi de oradaki yöneticilerin Türkiye'de eğitime tabi tutulmalarını önermiş. Bu açıdan bakıldığı zaman bölgemizde bulunan kampların iyi olduğu gözleniyor."

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) İl Müdürü Sinan Atakan ise Nizip'te bir konteyner, bir çadır kent, İslahiye'de ve Karkamış'ta birer çadır kent olmak üzere 32 bin 500 Suriyeli'ye hizmet verdiklerini belirtti.

Kentte, kamp dışında da 70 bin civarında Suriyelinin yaşadığını anımsatan Atakan, "Ülkemiz deprem bölgesi. Nurdağı ve İslahiye'de birinci derecede deprem bölgesinde bulunuyor. Suriyeliler gittikten sonra Allah korusun olası bir deprem ve afette burayı yine kullanabiliriz.  Burayı sosyal amaçlı, izci kampı, sportif eğitim, değişim kamplar için de değerlendirebiliriz" diye konuştu. -

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kent Konseyi Üyeleri Çadır Kenti Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement