Bursa'da ulaşım sorununu raylı sistem, yeni yollar ve kavşaklar yaparak ortadan kaldırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi kent merkezindeki trafik yükünü ortadan kaldıracak olan Heykel-Garaj tramvay hattı projesi çalışmalarına da hız verdi. Başkan Altepe, bu yıl içinde rayları döşeyip, önümüzdeki yıl deneme seferlerini başlatmak istediklerini söyledi.
Kent içi tramvay hatları konusunda, bu alanda uzman kuruluş haline gelen İstanbul Ulaşım A.Ş. ile birlikte çalışan Büyükşehir Belediyesi, 1 numaralı hat olan Heykel- Garaj tramvay hattı projesi çalışmalarına hız verdi. Projeyi hazırlayan İstanbul Ulaşım A.Ş yetkilileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, projede gelinen nokta hakkında bilgiler aldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve ulaşımla ilgili tüm birim amirlerinin katıldığı toplantıda, yaklaşık 6 kilometrelik güzergahta kullanılacak tramvay sayısı, tramvayların geçiş zamanları ve durakların konumları gibi bir çok konu ele alındı.
Proje tamamlanma aşamasında
Bursaray yatırımları devam ederken kent merkezindeki ulaşım sorununu da raylı sistem projeleriyle çözmekte kararlı olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Ulaşım A.Ş ile birlikte hazırladıkları Heykel-Garaj tramvay hattı projesinde artık sona yaklaştıklarını söyledi.
Projenin mart ayı sonunda hazırlanacağını dile getiren Başkan Altepe, "Santral Garaj, Darmstadt Caddesi, Stadyum Caddesi, Altıparmak Caddesi, Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi ve Uluyol Caddesi'nden tekrar Santraj Garaj'a ulaşacak tek yönlü yaklaşık 6 kilometrelik hattı kapsayan projeyi tamamlama aşamasına getirdik. Şehrin yayalaşması adına bu projeyi önemsiyoruz.
Bu proje ile kent merkezi de çağdaş ulaşımla tanımış olacak. Bu yıl sonuna kadar rayların tamamen döşenmesini ve önümüzdeki yıl da deneme seferlerini başlatmak istiyoruz" dedi.
Başkan Altepe, Heykel-Garaj tramvay hattında, Durmazlar Makine işbirliğiyle üretilen yerli tramvayların kullanılacağını da sözlerine ekledi.
Son Dakika › Güncel › Kent Merkezi Çağdaş Ulaşımla Tanışıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.