Kerkük İl Meclisi, Kerkük'ün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlanması için referanduma gidilmesi kararı aldığı belirtildi.
İsveç basınında yer alan haberlere göre, İl Meclisi'nin Türkmen ve Arapların boykot ettiği toplantısının ardından bir açıklama yapan Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebwar Talabani, "Kerkük'ün geleceğinin belirlenmesi için referandum yapılmasını kararlaştırdık; bu kararımızı Irak merkezi hükumetine de iletiyoruz" dedi.
Haberlere göre, İl Meclisi ayrıca, Irak Parlamentosu'nun, Kerkük'teki kamu binalarına IKBY bayrağının asılmasını yasaklayan kararını da tanımadığını açıkladı. - Stockholm
Son Dakika › Güncel › Kerkük'te Ikby'ye Bağlanmak İçin Referandum Kararı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.