Keşan Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Güncel

Keşan Belediye Meclisi Toplandı

Keşan Belediye Meclisi Toplandı

Keşan Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı 7 Şubat 2013 Perşembe günü yapıldı.

08.02.2013 09:49

Saat 15.00'te Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda Meclis 1.Başkanvekili Erdoğan Gümülcineli başkanlığında toplanan meclis gündemdeki maddeleri ve gündem dışı maddeleri görüşerek karara bağladı.

Meclis ilk olarak Paşayiğit Belediye Meclisi'nin Keşan Belediye Başkanlığı'na mahalle olarak katılması konusunu görüştü.

Bu madde üzerine konuşan Gümülcineli, son günlerde basına Paşayiğitli vatandaşların hayvancılık yapmalarından dolayı Keşan'ın mahallesi oldukları takdirde ahırlarının mahalle dışına çıkarılmalar gibi bir tereddütlerinden dolayı Keşan'a bağlanmayı istemedikleri şeklinde bir tereddütlerinin olduğunu belirterek "Buradan Paşayiğitli vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Böyle bir sıkıntı ilk etapta yaşamazlar. Ama uzun bir süreç içersinde bunlar olacaktır.Hemen böyle bir karar almamız söz konusu değildir.Bu konuda kimsenin bir tereddüdü olmasın" şeklinde konuştu.

Bu maddenin Plan Bütçe Komisyonu'na havale edilmesi ve Mart ayı Meclis gündeminde görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

2.maddede Personelin bulundukları derecelerdeki normal hizmet sürelerini doldurdukları ve bir üst derecedeki kadrolara ilerleyebilmeleri için kadrolarının iptal edilerek bir üst dereceden kadro ihdas edilmesi hususunun meclisçe ele alınarak oy birliği ile kabul edildi.

Ardından gündem dışı olan maddede Mülkiyeti Keşan Yörük Mahallesi Cami Yaptırma Onarma ve Yaşatma Derneği adına kayıtlı olan 176 ada 567.75 m2'lik 29 parsel ile Keşan Belediyesi adına kayıtlı olan 176 ada 36.00 m2'lik 28 parselin tevhid şartı bulunduğundan ; 28 parselin 50 TL bedelle bu arsanın Yörük Mahallesi Cami Yaptırma Onarma ve Yaşatma Derneği adına tapu devrinin yapılması ve bu konuda Mehmet Özcan'a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Yine gündem dışı olan ve Mülkiyeti Hazine Arazisi'ne kayıtlı olan 255 ada, 15.186 m2 yüzölçümlü 62 parsel onaylı imar planlarında Spor Tesisleri Alanı, Temel Eğitim Alanı ve inmar yolunda kaldığından alana Ortaokul yapılması planlandığından ve daha geniş bir okul alanına ihtiyaç olduğundan dolayı Spor Tesisleri Alanı ile Temel eğitim Alanı arasında kalan imar yolunun kaldırılıp, her iki alanın birleştirilmesi suretiyle Temel eğitim Alanı'nın genişletilmesi amacıyla imar plan tadilatı yapılması konusu da görüşüldü.

Bu maddenin oy birliğiyle görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na havale edilmesiyle Şubat Ayı toplantısı sona erdi.

Meclis 1. Başkanvekili Erdoğan Gümülcineli verdikleri destek nedeniyle tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Meclis Toplantısını CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan ile Paşayiğit Belediye Meclis Üyesi Keşan Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını 7 Mart 2013 Perşembe günü saat 15.00'te yapacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keşan Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement