"Kesime Giden Kurbanlığa Duygusal Yaklaşın" - Son Dakika
Güncel

"Kesime Giden Kurbanlığa Duygusal Yaklaşın"

"Kesime Giden Kurbanlığa Duygusal Yaklaşın"

Düzce Veteriner Hekimler Odası Başkanı Karanfil: "Kurbanlıklara son 12 saatte gıda verilir ve eziyet edilirse, efor sarf ederek, kesim alanına götürülürken kaslarda birikecek laktik asit, eti...

12.10.2013 12:13

BARIŞ ZENGİN - Düzce Veteriner Hekimler Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil,  kurbanlıkların kesimden 12 saat öncesine kadar beslenmemesi gerektiğini belirterek, "Kurbanlıklara son 12 saatte gıda verilir ve eziyet edilirse, efor sarf ederek, kesim alanına götürülürken kaslarda birikecek laktik asit, etin lezzetini ve dayanıklılığını olumsuzlaştıracaktır" dedi.

Karanfil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlıkların sağlıklı olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kurban etinin hem sağlığını hem lezzetini hem de dayanıklılığını etkileyecek bazı noktalar bulunduğuna dikkati çeken Karanfil, "Biz, kurbanlıklara kesimden 12 saat öncesinde hiçbir besin verilmemesini tavsiye ediyoruz. Su verilebilir fakat yem verilmemeli" ifadesini kullandı.

Damağa hitap edecek etin stressiz ortamda yetiştirilen hayvanlardan sağlanabileceğini vurgulayan Karanfil, şöyle konuştu:

"Kesime giden kurbanlığa duygusal yaklaşın. Kesim alanına götürürken kötü muamele yapmamalıyız. Aşırı hareket ettirmemeliyiz. Yani hayvan bir çabalama içerisinde değil, rahat ortamda götürülmeli. Mümkünse müzik bile dinletilebilir. Kurbanlıklara son 12 saatte gıda verilir ve eziyet edilirse, efor sarf ederek, kesim alanına götürülürken kaslarda birikecek laktik asit, etin lezzetini ve dayanıklılığını olumsuzlaştıracaktır.

Etin tadını acılaştıracaktır. Uzun süre dayanan et bir, iki günde bozulmaya başlayacaktır. Etin bozulması sağlığımızı tehdit edecektir. Kaslarda biriken laktik asit, etin ekşi ve acı tat almasına sebep olur. Damağımıza hitap etmeyecektir. Kurbandan alacağımız o manevi hazzı da bir anlamda öteleyecek ya da yok edecektir." - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kesime Giden Kurbanlığa Duygusal Yaklaşın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement