Kıbrıs'ta "Futbol" Anlaşması - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs'ta "Futbol" Anlaşması

Kıbrıs\'ta "Futbol" Anlaşması

UBP Genel Başkanı Özgürgün: "Zürih’te yapılan anlaşmanın metni UEFA'nın sitesine düşen şekli ile kabul edilemez"

07.11.2013 15:26

KKTC'de anamuhalefet görevini üstlenen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, "Kıbrıs Türk futbolu adına Zürih'te yapılan anlaşma metninin UEFA sitesine düşen şekli ile kabul edilemeyeceğini" söyledi.

Özgürgün, Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu (KOP) ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun (KTFF) Zürih'te imzaladığı anlaşmayı değerlendirdi. Özgürgün, Futbol ve siyasetin kesinlikle ayrıştırılması gerektiği düşüncesinde olduğunu savunarak, "KTFF ve KOP'un FİFA ve UEFA başkanlığında yaptığı anlaşmanın, Kıbrıs'ta yıllardır çözülmemiş bir siyasi meselenin önüne futbolun geçip bir rol model durabileceğini sezinlediklerini" ifade etti.

Özgürgün, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'nun adaya geldikten sonra yapacağı açıklamaları takip edeceklerini belirterek, anlaşma metninin UEFA sitesine düşen şekli ile kabul edilemeyeceğini söyledi.

-"Anlaşma, erken çözüm için güçlü bir zemin oluşturdu"

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan ise futbolun yeniden birleşmesi yönünde atılan adımın, Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi ve erken çözüm için güçlü bir zemin oluşturduğunu vurguladı.

Anlaşmayı "cesur adım" olarak nitelendiren İzcan, her iki futbol federasyonunun imzaladığı anlaşmanın, Kıbrıs'ta futbolun yeniden birleşmesini ve Kıbrıs Türk futbolunun ambargolardan kurtularak dünya futbolunun parçası olmasını sağlayacağını belirtti. Zürih'te imzalanan anlaşmanın onaylanması için her iki federasyon kurullarıyla Kulüpler Birliği'ne çağrıda bulunan İzcan, "Varılan anlaşma onaylanmalıdır, aksi takdirde can çekişen Kıbrıs Türk futbolu yok olacak. Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle Kıbrıs Türk futbolu seyirci olmaktan çıkıp oyuncu olacak" diye konuştu.

KKTC Futbol liginde şu an lider konumunda bulunan Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü Başkanı Ali Başman da yapılan anlaşmanın, KKTC futbolu için olumlu maddeler içermesinin yanı sıra anlaşmanın, Kıbrıs Türk Futbol kulüplerinin KOP'a bağlanması ile karşı karşıya bırakabileceğini söyledi.

Anlaşmanın yürülüğe girmesi için her iki tarafın kulüplerinin ve genel kurullarının onayından geçmesi gerektiğini vurgulayan Başman, "Atılan adım KKTC futbolunun daha iyi yerlere gelmesi için atılmış bir adımdır. Fakat bu beraberinde bazı sorunları da gündeme getirecektir" diye konuştu. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kıbrıs'ta 'Futbol' Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement