Kilis Sınırda Suriyeli Muhaliflerlerin Elini Sıktı - Son Dakika
Güncel

Kilis Sınırda Suriyeli Muhaliflerlerin Elini Sıktı

Kilis Sınırda Suriyeli Muhaliflerlerin Elini Sıktı

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Kilis'teki 13 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı konteynır kenti gezdi.

16.10.2012 23:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"belçika DIŞİŞLERİ BAKANI REYNDERS KİLİS'TE SURİYELİ SIĞINMACILARLA GÖRÜŞTÜ" HABERİNE EK

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Kilis'teki 13 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı konteynır kenti gezdi. Anaokulunu ziyaret eden Reynders, küçük çocuklarla yakından ilgilendi. Bazılarını kucağına alıp seven Reynders, daha sonra Suriyeli kadınların el sanatları ile ilgili eğitim gördükleri merkezi gezdi. Reynders, çıkışta yaptığı açıklamada ise, "Türkiye tarafından Suriyelilere yapılan hizmetler çok etkileyici. 5-10 bin kişi değil, 100 bin kişiyi aşan bir topluluktan bahsediyoruz. Tüm bu topluluğa sağlanan hizmetler, gerçekten çok etkileyicidir. Tekrar şunu söylemem lazım, Türkiye tarafından Suriyeli çocuklara eğitimin kalitesinden ve düzeyinden çok etkilendim. Gerçekten benim açımdan görmesi çok etkileyici oldu" dedi.

Didier Reynders, Öncüpınar Konteynır Kenti'nde yaptığı incelemenin ardından Öncüpınar Sınır Kapısı'nı gitti. Burada Kilis Valisi Süleyman Tapsız'dan bilgi alan Bakan Didier Reynders, Öncüpınar ile Suriye'nin Esselame Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgeye geçti. Didier Reynders, Esselame Sınır Kapısı'nda nöbet tutan muhalif askerleri yanına çağırarak tokalaştı. Silahlı muhalif askerler ile tek tek tokalaşan Reynders, Suriye'ye müdahale olup olmayacağı yönündeki bir soruyu da, "NATO bünyesinde tam bir dayanışma var. Eğer Suriye tarafından Türkiye'ye her hangi bir müdahale ve saldırı olması halinde NATO bünyesinde biz tepki göstereceğimiz tabidir" diye yanıtladı.

FEHRİYE ERDAL SORULDU

Sabancı Holding Otomotiv Grubu Başkanı Özdemir Sabancı, ToyotaSA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'nin 9 Ocak 1996'da öldürülmesinin zanlılarından Fehriye Erdal'ın Belçika'da öldüğü veya öldürüldüğü yönünde iddialarla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Bakan Reynders, "Bu konu ile ilgili bilgim yok. Bu konuyu soruşturacağım bakacağım. İlgililere soracağım" dedi.

KİLİS,(DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kilis Sınırda Suriyeli Muhaliflerlerin Elini Sıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement