Kilisede İlk Eşcinsel Evlilik - Son Dakika
Güncel

Kilisede İlk Eşcinsel Evlilik

Kilisede İlk Eşcinsel Evlilik

İtalya'da eşcinsel evlilik yasağı, Katolik kilisesinin kurallarını reddeden Valdocular tarafından delindi.

27.06.2011 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'da eşcinsel evlilik yasağı, Katolik kilisesinin kurallarını reddeden Valdocular tarafından delindi. Ülkede resmen kabul görmemesine rağmen iki homoseksüel, Valdo mezhebine ait kilisede bir kadın ve bir erkek papaz tarafından evlendirildi.

Eşcinsellerin açtığı davalar üzerine en son 2010 yılında bir karar alan İtalya'daki Anayasa Mahkemesi, ülkede aynı cinsten olan kişilerin evliliğinin mümkün olmadığına hükmetmişti. Buna rağmen yasak, yoğun olarak İtalya'nın kuzeyindeki Piemonte Bölgesi'nde yaşayan Hıristiyanlığın bir mezhebi olan Valdo'ya kilise tarafından delindi. 7 yıldan bu yana birlikte yaşayan 42 yaşındaki Ciro Scelsi ve 62 yaşındaki Guido Lanza, 1 yıl önce Valdo mezhebine ait kiliseye resmen evlilik başvurusunda bulundu. Bunun üzerine kilise meclisi eşcinsel çifte yeşil ışık yakarak, evlenmelerine izin verdi. Çift, Milano'daki Francesco Sforza Caddesi'ndeki bir kilisede, "Sana kendimi adıyorum. Seni seviyorum" sözleriyle evlendi.

Kadın papaz Anne Zell ile birlikte çifti evlendiren papazlardan Papaz Giuseppe Platone tören sırasında yaptığı konuşmada, "Farklılığın anlamı nedir? Hepimiz farklıyız" diye konuşarak, 1 yıllık gecikmeden dolayı çiftten özür diledi. İtalya'da tabuları yıkan yeni evli çift, balaylarını Viyana'da geçirecek.

VALDOCULAR

12'nci yüzyılın ikinci yarısında Fransa'nın Lyon kentinde Pierre Valdo adlı zengin bir tüccar, kilise ile ilişkisini kesip, kendi başına bir Hıristiyan tarikatı kurdu. Valdo, İsa'nın ilkel Hıristiyanlığına dönmek, bunun için de yoksul olmak gerektiğini savundu. Bir din adamı olmayan Valdo, kutsal kitapların Helence ve İbranice olanlarını kullandığı için Kilise'nin tepkisini çekti ve aforoz edildi. Bunun üzerine Valdocular, bazı kutsama ayinlerinin yanı sıra açıkça Katolik Kilisesi'ne cephe aldı. İncil'de söylenenlerin dışındaki kural, tören ve yükümlülüğü tanımadıklarını ilan ettiler. Kilise karşıtı tavırları nedeniyle Valdocular sapkın sayıldılar. İtalya'nın Piemonte Bölgesi'ndeki Pignerol kasabası, Valdocular tarafından kutsal kent olarak kabul ediliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kilisede İlk Eşcinsel Evlilik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement